BYC telep: Ünnepélyes átadás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Ünnepélyes projektátadó ünnepség keretében a mai napon átadásra került Magyarország legidősebb és legsikeresebb Yacht Clubjának új épületegyüttese.  A megnyitón Dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István Balatonfüred Város polgármestere és Böröcz István a BYC ügyvezető igazgatója vágta át a nemzeti színű szalagot, a több mint 300 fős ünneplő közönség előtt.

A BYC Ingatlan Kft. több mint 155 millió Ft uniós támogatást nyert a KDOP-2.1.1/D-12 „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 300 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés során építési beruházásként meglévő épület (nagy hangár) átalakítása, bővítése, korszerűsítése („B” épület), új vizesblokk építése („C” épület) és feleslegessé váló, átépítésre, felújításra alkalmatlan épületek (nagy hangár kőépület része, nádas melletti kis hangár épület) bontása valósult meg szem előtt tartva a régi értékek megtartását és beillesztését a jövő környezetébe. Az uniós támogatás mellett Balatonfüred Város Önkormányzata is nagyban hozzájárult a projekt sikeres lebonyolításához.

A Balatonfüredi Yacht Club idén ünnepli 147. születésnapját. A most záruló beruházás a Balaton egyik legismertebb, leglátogatottabb pontján, a magyar vitorlázás bölcsőjében zár egy négy részből álló teljes megújulást.

A 147 éves klub 19. éve megszakítás nélkül vezeti az egyesületek közötti eredményességi ranglistát. Komoly nemzetközi sikereket érnek el elsősorban a fiatalok, és nagy tiszteletnek, megbecsülésnek örvendenek a klub által rendezett nemzetközi versenyek. Az egyesület Magyarország legnagyobb számú utánpótlás bázisa.

A Balatonfüredi Yacht Club az elmúlt pár évben gyakorlatilag a teljes parti és kikötői infrastruktúráját megújította, zömében pályázati források felhasználásával. Kezdődött a külsô kikötő bővítésével, majd folytatódott a Zákonyi Ferenc utcára néző klubház teljes átépítésével. Ezt követte az elődök által is használt belső kikötő. A most záruló beruházás az utolsó elem a teljes megújuláshoz.

A sikeres megvalósítást követően bővült a BYC szolgáltatásainak köre; javul a táboroztatás, rendezvényszervezés, kikötői szolgáltatások, hajóosztályonkénti oktatások lebonyolítása. Mindez elősegíti, hogy a Balatonra és a városba érkezők minél több időt töltsenek el a térségben, ezzel is hozzájárulva a magyar turizmus és sport fejlődéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával a KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.

 

Félautomata defibrillátor a Balatonfüredi Yacht Clubnak

Az egyik legkorszerűbb félautomata defibrillátort adományozta a mai napon a  Balatonfüredi Yacht Club részére az új klubház átadásának alkalmából a Varjas család és Dr. Szűcs Róbert.

A készüléket a család tagjai adták át a Club vezetőinek.

Böröcz István az átadás alkalmával elmondta, hogy a készülék a Klub bejáratánál lesz elhelyezve, és a Klub minden dolgozója egy képzésen sajátítja el a szakszerű használatát.

Dr. Varjas Sándor Endre véleménye szerint, aki a Balatonfüredi Yacht Clubnak is tagja, a készülék laikus emberek számára készült. Szívleállás és egyéb életet veszélyeztető ritmuszavar detektálására valamint szükség esetén beavatkozásra alkalmas a készülék, ezzel is javítva a túlélési esélyeket a mentők kiérkezéséig.

A defibrillátor magyar nyelvű hangüzenetekkel irányítja a felhasználót és jelzi az elektrosokk szükségességét, amit egy gomb megnyomásának segítségével lehet elindítani.

A sportszerető család tagjai szerint jó lenne, ha minden sporttelepen lenne egy ilyen készülék. 

Sajtóközlemény Defibrillátor

BYC kikötő megújulása

Támogatóink: