Budapest Boat Show 2016

A Magyar Vitorlás Szövetség a Budapest Boat Show vitorlás szakmai partnere

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2016. február 17. – A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) immár harmadik éve a február 18-21. között a Hungexpo területén tartott Budapest Boat Show szakmai partnere. „Nagy öröm számunkra, hogy együttműködhetünk a legnagyobb magyar hajózási kiállítással, már csak azért is, mert a téli szélcsend után ez az első alkalom, hogy újra találkozhatunk barátainkkal és sporttársainkkal” – mondta dr. Kollár Lajos, az MVSz elnöke, aki személyesen nyitja majd meg a kiállítást.

Hagyomány az is, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség az évad kezdetét jelző eseményen írja alá partnereivel és támogatóival kötött szerződései egy részét. Idén dr. Kollár Lajos a Budapest Boat Show-n teszi majd kézjegyét a Balaton Tourist Füred Club Campinggel és a Hajóipari Vállalkozók Egyletével kötött partneri megállapodásra. Ezen kívül együttműködési szerződést kötnek Európa legnagyobb tókerülő versenyeinek szervezői is: a balatoni Kékszalagot az MVSz, a Genfi-tavon tartott Bol d'Or-t a Cercle de la Voile de la Société Nautique de Genève, az olasz Garda-tó Centomiglia regattáját pedig a Circolo Vela Gargnano képviselői látják el kézjegyükkel.

A Budapest Boat Show immár 25 éves történetében a vitorlás hajók és a vitorlázáshoz kapcsolódó felszerelések és szolgáltatások mindig nagy szerepet játszottak. Nem lesz ez másképp idén sem, az érdeklődőket hajógyártók, chartercégek, vitorlakészítők és hajófelszerelések forgalmazói várják, hogy bemutathassák a 2016. év újdonságait.

„A Magyar Vitorlás Szövetség megjelenését a kiállításon két hívószó fejezi ki a legjobban: az olimpia és az utánpótlás-nevelés" – foglalja össze az MVSz mint kiállító ars poeticáját Holczhauser András, a vitorlázók sportszakmai szervezetének főtitkára. Az érdeklődők két színpadi beszélgetésen is találkozhatnak a négyszeres világbajnok Érdi Máriával, aki Laser Radial hajóosztályban esélyes lehet arra, hogy harmadik magyar vitorlázóként kijusson az idei nyári olimpiai játékokra.

Berecz Zsombor, aki Finn Dingi hajóosztályban biztosan indul majd Rióban, illetve az egy Laser Standard-helyre pályázó Tomai Balázs, Vadnai Benjámin és Jonatán már külföldön készülnek nagy versenyeikre, így ők egy bemutatkozó film erejéig lesznek jelen az eseményen. Az érdeklődők az olimpiáról szóló pódiumbeszélgetést pénteken 17.00 és 18.00 óra között vagy szombaton 16.00 és 17.00 óra között hallgathatják meg. Ugyancsak megtekinthető az MVSz standján az összes olimpiai hajóosztály is.

A Magyar Vitorlás Szövetség a rendelkezésre álló kiállítóterület jelentős részét átengedte a Vitorlás Suli programban részt vevő vitorlás iskoláknak, akik így bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt. „Egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy folyamatosan bővítsük sportunk utánpótlásbázsát. Ehhez elengedhetetlen, hogy a vitorlás iskolákban kezdő gyerekek képzése elérjen egy általunk szavatolt, nemzetközi standardokon alapuló színvonalat, ezért indítottuk el ezt a programunkat" – fűzte hozzá a főtitkár. A kiállításon a látogatók a budapesti Lágymányosi-öbölben edzéseket tartó Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, a balatonfüredi BYC és Katamaránsuli valamint a tihanyi THE képviselői várják az érdeklődőket.

 

További információ:

Náray Vilmos, MVSz kommunikációs vezető
Live PR
e-mail: naray@livepr.hu
tel.: +36 20 369 2126