Berecz Zsombor jól szerepelt a Világbajnokságon

14 futam után a 168 hajós mezőnyben 24., a nemzetek sorrendjében 18. lett a magyar olimpikon.

Május 10-én az Északi-tengeri német Boltenhagenben véget ért az olimpiai Laser Standard osztály világbajnoksága.  A versenyen a maradék olimpiai kvótákért küzdöttek (12 indulási jog) a még nem kvalifikált országok versenyzői, míg az élmezőny számára már az olimpiára való minél jobb felkészülést szolgálta a kemény, 14 futamos verseny. Küztük Berecz Zsombornak is, aki már tavaly decemberben Perth-ben bebiztosította a helyét a londoni magyar csapatban.

Zsombi nagyszerűen kezdett, a futamokon megbízhatóan az élmezőnyben vitorlázott. Második és ötödik helye is volt a selejtezőfutamokon. A 20. helyen került be az Arany Csoportba, ahol hat futamot teljesített együtt a mezőny első harmada, az 56 legjobb versenyző. Itt május 9-én rossz napot fogott kia trükkös, forgolódó széllben, és aznapi két gyenge futamával a 32. helyre csúszott vissza. Ám az utolsó napon újra egyenletessé váló erős, 14-18 csomós szélben két jó húszon belüli hellyel  (14., 15.)  jelentősen javítani tudott és visszakapaszkodott a listán nyolc hellyel előrébb.
Az Ausztrál Tom Slingsby az ötödik Laser világbajnoki címét szerezte. Az ezüstérmes horvát Tonci Stipanovic élete első világbajnoki érmének örülhetett. A bronzot az Új-Zélandi Andrew Maloney érdemelte ki, miután az utolsó napon megelőzte a világbajnokság meglepetésemberét, a guatemalai Juan Maeglit (akinek édesapja 1980-ban finnes olimpikon Tallinnban). 
Rövidesen ugyanitt kezdődik a Laser Radiál Női Világbajnokság, ahol Karé Réka és Héjj Viki próbál olimpiai részvételi jogot szerezni. Az első futamra május 15-én kerül sor.

Támogatóink: