Berecz Zsombor a 3. helyen áll az EB-n

A második versenynapon Berecz Zsombor minden futamban az első tízen belül ért célba.

Az „üres” első versenynap után a másodikon három futamot rendeztek Athénben a finn dinghy Európa-bajnokságon. Az első és a harmadik futam R lobogó alatt ment, pumpálni a másodikban lehetett, azaz 10 csomó körüli szelekben mentek a futamok, a második stabilan e fölötti volt a szél ereje.

Berecz Zsombor mindhárom futamban az első tíz között ért célba, az első futamban a második hátszélben fogott nagyot, de előtte is fokozatosan jött fel a 19-20. körüli helyről. A második futamban – ami csak másodjára ment el - végig elől vitorlázott, nagy harcban az új-zélandi Andrew Maloney-val, és végül a 2. helyen ért célba. A harmadik futamban pedig a 4. helyen futott célba.

Az összetett versenyben Berecz így a 3. helyen áll, 6 ponttal a második helyezett Maloney mögött és 4 ponttal megelőzve a negyedik helyen tartózkodó török Alican Kaynart. A versenyben a riói olimpiai bajnok brit Giles Scott vezet. A 2017-es balatonföldvári világbajnokságot megnyerő svéd Max Salminen egyelőre nem találja a fonalat, a 33. helyen áll.

A másik magyar versenyző, az U23 életkorú Németh Domonkos az összetett versenyben az. 55., az U23 korosztályban pedig a 13. helyet foglalja el.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség