Benji a Laser Radial EB-n

Splitben az ifjúsági Laser Radial nyílt Európa-bajnokságon az öt selejtezőfutam után Vadnai Benjamin a tizedik helyről kezdi a döntő futamokat. A 191 hajós mezőny négy csoportban versenyzett. Benji futameredményei: 2., (11.), 3., 2., 8., 
További magyar eredmények: 
124. Dénes Bence (16., 25., 37., 28., 37.)
152. Tenke Martin (29., 30., 36., 35., 42.)
164. Bujdosó Mátyás (47., 28., BFD.,38., 27.)
180. Vajnai Zoltán (34., 45., 43., 43., 47.)
Vadnai az Arany, Dénes Bence a Bronz, a többiek a Smaragd csoportban folytatják a versenyt. A tervek szerint hétfő délutánig még 6 futamra kerülhet sor.
A lányok mezőnyében két csoportban 87-en versenyeznek. Itt Hirschler Rebeka a 47. (26., 34., 19, 25., 20.), Hirschler Ludovika 56. (24., 30., 26., 33., 30.), Haidekker Zita pedig az 57. (12., 27., BFD, 32., 33.)  helyen végzett a selejtezőkben. Így nincs magyar versenyző az Arany csoportban. Mindhárman az Ezüstben folytatják.  
Benji a 3-4. helyen
Tegnap a szélcsend miatt nem versenyeztek, ma délután viszont két futammal folytatódott az ifjúsági Laser Radial Európa-bajnokság Splitben. Az Arany csoportban versenyző Vadnai Benjamin egy 2. és egy 3. hellyel magasan a legjobb teljesítményt nyújtotta a 48 hajós Arany csoportban. Csak ő és az ausztrál Mark Spearman tudott mindkétszer az első tízben célba érni, de Benji mindkétszer jobb volt nála is. Ők ketten éllnak holtversenyben a 3-4. helyen az összetett versenyben. 
A kisebb Laser típussal világ- és európai elsőséget elért bajnokunk  2 ponttal van a második helyezett lengyel Ciszkiewicz és 8 ponttal az éllovas spanyol Joel Perez Rodrigez mögött. A spanyol srác a hét futamból hatszor nagyon magabiztosan vitorlázott, négyet meg is nyert, ám a hatodik futamban becsúszott neki egy 35. hely (jelenlegi kiesője).
Holnap lesz a záró nap. Elvileg három futamot is tarthatnak. Ma délután egykor rajtoltak és csak kettőt futottak a tervezett három helyett. Az utolsó napba pedig a díjkiosztót is be kell zsúfolni.
A fiúknál a Bronz csoport egy futamot teljesített. Ebben Dénes Bence 26. lett. A csoportban most 25.
A magyar lányok az Ezüst csoportban szerepelnek. Hirschler Rebeka ma elért 6. helyével átvette a vezetést a csoportban. 
Vadnai Benjamin 5. lett az EB-n
Az utolsó napon két futamot sikerült megrendezni a spliti Ifjusági Laser Radial Európa-bajnokságon. 
Vadnai Benjamin alig több mint fél éve versenyez a hajóosztályban. Ötödik helye ismét igazolta klasszisát . Bár már elkényeztetett minket világ-, és Európa-bajnoki címmel, Európa Kupa győzelemmel, de ez az ötödik hely is beleillik a sorba. Mert a mai vitorlás versenyvilágban nüanszok, apróságok döntik el egy-egy világversenyen a győztes személyét.
Például az összetettben végig vezető spanyol Rodriguez úgy vesztette el elsőségét a lengyel Filip Ciszkiewitz-cel szemben, hogy az utolsó futamon öt hellyel verte ellenfelét. Ám mivel ezt a 13-18. helyen tette, a kieső futamok számítása után a lengyel srác két ponttal megelőzte őt. 
A többi magyar versenyző helyezése:
Dénes Bence - Fiú Bronz csoport 38.
Bujdosó Mátyás - Fiú Smaragd csoport 5.
Tenke Martin  - Fiú Smaragd csoport 7.
Vajnai Zoltán  - Fiú Smaragd csoport 35.
Hirschler Rebeka - Női Ezürt csoport 4.
Haidekker Zita  - Női Ezürt csoport 5.
Hirschler Ludovika  - Női Ezürt csoport 16.

Támogatóink: