Befejeződött a laser és 470 OB

A hétfői nap is szél és futam nélkül telt el Balatonfüreden a laser és 470 hajóosztályok országos bajnokságán, így laserben öt, 470-ben pedig négy futam után került kihírdetésre a végeredmény.

 

Ködös idő, néha napján előbukkanó napsütés és teljes szélcsend fogadta ma reggel a versenyzőket, így a nap parti halasztással telt, majd kora délután az ünnepélyes díjkiosztón vehették át a jól megérdemelt jutalmukat a győztesek, újdonsült bajnokok.

 

Laserben Tomai Balázs szerezte meg a bajnoki címet Fazakas György és Kaiser Kristóf előtt, aki egyben a junior bajnoki címet is bezsebelte Bakóczy Róbert és Erdélyi Gábor előtt. Az idősebb, masters kategória győztese pedig Schőmer Norbert lett  Bóna Gábor és Körösvölgyi Zoltán előtt.

 

470-es osztályban Szigethi Botond és Bárdos Mihály szerezték meg a bajnoki címet, akik visszavághattak nagy ellenfeleiknek, Váradi Imrének és Serke Áronnak a pár hete megrendezett  junior bajnokságon elszenvedett  "vereségükért".  Akkor Váradiék állhattak fel a dobogó legtetejére Szigethiék előtt, most azonban épp fodítva történt, s Szigethiék vehették át az aranyat, míg Váradiéknak ezúttal be kellett érniük az ezüsttel. A dobogó legalsó fokára is junior kettős állhatott fel Győrffy Bálint és Lillik Ákos jóvoltából.

 

 EB  - MVSZ  OÉB/UB

 

Végeredmény