Balatoni álom időjárás az Opel Finn Gold Cupon

Két újabb futammal folytatódott a Balatonon az Opel Finn Gold Cup, az olimpiai Finn osztály világbajnoksága. A tó újra a jobbik arcát mutatta, 10-12 csomós délnyugati széllel és napsütéssel, amelyben jó versenyeket hozhatott tető alá a Fluck Bence vezette versenyrendezőség. Rajtuk semmi nem múlott, ismét kiváló munkát végeztek.

Berecz Zsombornak ma nem sikerültek olyan jól a futamai, mint egy nappal korábban. Egyszer sem sikerült bekerülnie az első tízbe, de összetettben így is a még mindig kitűnő 7. helyen áll.

A végül 30 nemzet 113 finnesét felvonultató mezőnyben nagyon nehéz bekerülni az első tízbe. Ez ma is csak néhány versenyzőnek sikerült, és négy futam után már nincs olyan résztvevő, aki mind a négy futamon az első tízben ért volna célba.

Az előzetes eredmények alapján – több óvás tárgyalása várható – a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert áll az élen mai 9. és 2. helyeinek köszönhetően. Ma az argentín Facundo Olezza teljesített a legjobban. 4. és 3. helyeken célba érve a 3. helyre jött fel az összetett listán. A negyedik futamon a svéd Max Salminen győzött, aki ezzel a 2. helyre került két versenynap alapján.

Az első futam után éllovas horvát Nenad Bugarin egy korai rajtja miatt a 29. helyre esett vissza. A tegnap és ma is egy-egy futamot nyerő, majd a másikakat elhibázó volt világbajnok brit Ed Wright összetettben 13.

Berecz Zsombor a délelőtti futamon taktikailag rossz oldalt választott az első szakaszon, de aztán nagyszerű vitorlázással jött fel a 12. helyre. A délutáni menete már nem sikerült ilyen jól, minden cirkálószakaszon ellene fordult a szél, és csak 37-ként ért célba. Ezekkel a helyekkel 7. az összetett listán.

Az ötödik futamtól kezdve majd a legrosszabb eredmény már kiejthető lesz az összetett pontszámításból, ami ismét jelentősen megváltoztathatja a sorrendet.

A verseny holnap újabb két futammal folytatódik, összesen tíz futamosra tervezett, amelyeket vasárnap majd még az akkori első tíz helyezett dupla pontszámmal számító Éremfutama követ.

 

Az alábbi webes ill. közösségi médiafelületeken jelennek meg leghamarabb az eredmények, letölthető, szabadon közölhető médiafájlok, a versenysorozat aktuális hírei, érdekességei:

A verseny hivatalos weboldala (nevezési listával, eredménylistákkal, rendezőségi és versenybírósági közleményekkel):

www.2017finngoldcup.org

Feliratkozás a Nemzetközi Finn Osztályszövetség hírlevelére (friss információk a versenyről):

http://finnclass.org/media-finn/newsletter-a-press-release

facebook:

Nemzetközi Finn Osztályszövetség: https://facebook.com/InternationalFinnClass   napi vágott videóösszefoglalóval

Spartacus VE: https://www.facebook.com/finngoldcup/

Twitter:

https://twitter.com/Finn_Class     a futamok élő közvetítésével

https://twitter.com/sparifoldvar

Instagram:

https://www.instagram.com/finnclass


Csatolt képek: