Az Év Vitorlázói

Berecz Zsombort és Péch Fannit választotta a 2010-es szezon legjobb magyar férfi illetve női vitorlázójának a Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége.

A Magyar Távirati Iroda felkérésére a hazai sportszövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik kik sportágukban az év legjobbjai. Az MTI ennek eredményét december elején teszi közzé. Erre a listára hagyományosan egy-egy férfi és női sportoló nevét várják.

 

A Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége november 9-i ülésén megválasztotta a 2010-es szezon év vitorlázóját és vitorlázó nõjét, mely megtisztelõ címet az idei évben Berecz Zsombor (Laser) és Péch Fanni-Héjj Eszter (420) kettõs számára adományozta, akik díjaikat majd a február 19-i Vitorlásbálon vehetik át.

 

Az MTI felé pedig Berecz Zsombor és Péch Fanni nevét terjeszti elő az MVSZ, mint sportágunk egy-egy legjobbját.

 

 

Berecz ZsomborBerecz Zsombor (Laser) megfelelõ téli kondicionális felkészülésének, valamint Javier Hernandezzel 2010. februárjában elvégzett vízi alapozó edzõtábornak köszönhetõen rendre arany csoportban versenyzett a világversenyeken, s több alkalommal részese volt a legjobb tíz számára kiírt medal race futamoknak, melynek köszönhetõen tavasszal elõre ugrott a világranglista 19. helyezéséig, amire magyar laser versenyzõ korábban még nem volt képes. Eszes Tamás 2001-ben a 23. helyezésig jutott, melyet évekig senki meg sem közelített. Legkimagaslóbb verseny eredménye a melbourne-i (AUS) világkupa fordulón elért 6. helyezése, melyen gyõztesként szelte át a célvonalat a legeredményesebb tíz versenyzõnek megrendezett döntõ, medal race futamon, melyet korábban még egyetlen magyar versenyzõnek sem sikerült teljesítenie. Zsombor állandó szereplõje a világversenyeken a laser mezõny élvonalának, valamint õsszel kipróbálta magát az új egyszemélyes dinghy, a D-one világbajnokságán is, melyen ezüst érmet szerzett, megelõzve a Finn osztály idei világbajnokát.

 

 

Péch Fanni és Héjj EszterPéch Fanni és Héjj Eszter: 420-ban versenyzõ fiatal tehetséges nõi kettõs, akik 2010-ben megnyerték az országos bajnokságot, valamint az osztály éves ranglistájának is élén végeztek megelõzve fiú vetélytársaikat. Nemzetközi szinten is szép eredményeket tudhatnak magukénak. Fanni 2008-ban az optimist Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, s az új hajóosztályban, 420-ban is az élmezõnyben versenyez, s végeztek Eszterrel az ISAF Youth világbajnokságon az elõkelõ 11. helyen számos hazai gyõzelmük mellett. Fanni és Eszter õsztõl átültek 470-be és megkezdték felkészülésüket külföldi edzõ és edzõpartner segítségével a nõi olimpiai osztályban.

 

 

 

Berecz Zsombor

 Péch Fanni - Héjj Eszter

Támogatóink: