Andalúz Olimpiai Hét - Cádiz

Berecz Zsombor a 3. helyen az utolsó nap előtt.

Február 25. óta zajlanak Cádizban az Andalúz Olimpiai Hét futamai, amelyen részt vesznek néhányan a legjobb magyar vitorlázók közül. Berecz Zsombor 8 futam után az összetett versenyben a 3. helyen várja az utolsó versenynapot vasárnap.

A Finn osztályban az olimpiai bronzérmes francia Jonathan Lobert vezet honfitársa Thomas Le Breton és Berecz Zsombor előtt. Le Breton egy ponttal, Lobert  nyolccal van előtte. Zsombi az új hajójával versenyez és három futamot is megnyert már az eddig levitorlázott nyolcból. Mögötte is akadnak nagy nevek a 28 hajós mezőnyben. Például az olimpiai ötödik lengyel Pjotr Kula, a finn Tapio Nirkko, a horvát Vujasinovic, a spanyol bajnok Alejandro Muscat, vagy a svédeknek a tavalyi világbajnokságon olimpiai szintet futott Max Salminen.

A 42 hajót számláló és nagyon erős női Laser Radial mezőnyben Érdi Mária a 17. helyen áll 7 futam után. Eddigi legjobb eredményét a szombati utolsó futamban érte el, amikor 10. helyen ért célba. 

A férfi Laser Standard mezőny 9 futamon van túl. Itt Tomai Balázs a 32. kilenc futam után. A 62 hajós mezőnyben ennél rendre előrébb jár, van 7. és 8. helye is, de sajnos az első futamon becsúszott korai rajt után a kilencediken, feketezászlós rajtnál is a kizártak közé került.

Mindegyik hajóosztályban eredetileg 15 futamot terveztek, de annyi már biztosan nem lesz meg vasárnap délután 4 óráig, ami a kiírás szerint az utolsó lehetséges rajtidőpont.

Érdi Mári a 15. helyig jött előre utolsó napi teljesítményével.

Ma véget ért Cádizban az olimpiai hajóosztályokban rendezett Andalúz Olimpiai Hét, amelyen több magyar versenyző is szerepelt.

Berecz Zsombor megismételte tavalyi eredményét. 12 nemzet 24 hajója versenyzett a Finn osztályban, és Zsombi tíz futam alapján 2. helyen végzett az olimpiai bronzérmes francia Jonathan Lobert mögött. Vasárnapi 5. és 2. helyével megelőzte a szombaton még előtte álló szintén francia Thomas Le Bretont.

Berecz Zsombi először versenyzett nemrégiben elkészült új hajójával, és a tíz futamból hármat megnyert.

A női Laser Radiál osztályban 17 nemzet 42 hajója versenyzett. A rendkívül erős mezőnyben nagyszerűen szerepelt Érdi Mária. A legjobb eredményeit az utolsó napon produkálva feljött a 15. helyre.

A Laser Standard osztályban Tomai Balázs 28. helyen végzett a 62 hajós mezőnyben.

Magyar szörfösök is indultak az Andalúz Olimpiai Héten. Közülük Gádorfalvi Áron szerepelt a legjobban, aki 42 induló közül lett 11. Nikl András a 31., Sánta Bence a 39. helyen végzett. A női mezőnyben Cholnoky Sára 14. lett.

Finn eredmények

Radial eredmények

RSX férfi eredmények

RSX női eredmények

Laser Standard eredmények

Támogatóink: