A Szpari a klubok bajnoka

Nagy küzdelemben az első nap után vezető Fináczy Péter vezette Kereked VE hajóval szemben végül a Szparisok győztek az ötfutamos versenyen. Az utolsó pillanatig nyílt volt a küzdelem.
Tehát a százezer forintos első díjat, illetve a MUSTO 1000 Euró értékü különdíját a nyolcszoros világbajnok és négyszeres Európa-bajnok Majthényi Szabolcs vezette csapat révén a Spartacus VE költheti fiataljaira. 
Ma a szombatinál erősebb és tovább erősödő szél fújt, így például a junior 470-es versenyzőkből alkotott könnyű súlyú THE-csapat egyértelműen hátrányban volt a cirkáló szakaszokon. A jó, Beaufort 5-ös erősségű és fokozatosan tovább erősödő szél a legfelkészültebb vitorlázókat is komoly próba elé állította. Márpedig itt a legfelkészültebb magyar vitorlázókból alkotott csapatok versenyeztek. 
Azok, akik a nagy spinnakert használták, nehezen kerülték el hátszélben a borulást, különösen az volt veszélyben, aki keményen mélységre falsolva vezette a hajóját. Ketten (Scholtz, Litkey) - talán túlzottan kockáztatva - meg is kóstoltatták az árboc végével a vizet, persze komolyabb havária nélkül.
Kitűnő verseny volt. A Versenybíróság vezetője Zentai István a díjkiosztón külön kiemelte a magas színvonalú rendezést. Amely egyébként így méltó volt a vitorlázók teljesítményéhez.
Majthényi Szabolcs vezetésével a Spartacus VE hajója
Majthényi Szabolcs vezetésével a Spartacus VE hajója

Támogatóink: