A szezon legnépesebb ifjúsági vitorlásversenyével indul a nyári szünet

Idén pont a nyári szünet kezdetén, 2024. június 22–24. között rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a lenépesebb hazai ifjúsági vitorlásversenyt, a Rooster-Monautix BYC Kupa – Olimpiai Reménységek Versenyét.

A hagyományos ifjúsági sporteseményen a meteorológiai előrejelzések szerint, ideális vitorlás-idő - napsütés, 5–12 csomós szél – várható, így már csak ezért is érdemes részt venni a regattán.

Nagy az érdeklődés az eseményre: eddig öt hajóosztályban – ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4, Optimist és RS-Feva – már több, mint 160 hazai és külföldi egység nevezett, gyakorlatilag a teljes magyar mezőny rajthoz áll a regattán (kivéve néhány külföldön szereplő versenyzőt). A három napos viadalon összesen kilenc futamot terveznek a rendezők, két pályára osztva versenyeznek majd a vitorlázók. Június 23-án, vasárnap este a BYC megújult büféjének együttműködésével, a tető alatti rendezvényközpontban látják vendégül a versenyzőket és edzőiket egy közös vacsorára.

Öt éve névadó szponzora már az eseménynek a Rooster-Monautix, támogatásukkal pedig minden évben egy egyedi, praktikus vitorlás felszerelést kapnak az ifjú versenyzők. Idén minden résztvevő egy kék színű Rooster BYC Cup logós visort kap ajándékba a nevezéskor.

A verseny támogatói köre évről évre bővül, nekik köszönhetően pedig egy pódiumra álló vitorlázó sem távozik üres kézzel. Partnereink: Rooster Sailing Ltd., EQ Love, Galco Yachting Ropes, Tigris Bisztró és Reggeliző, Fehérvári Optika.

A verseny támogatói: HM Sportért Felelős Államtitkárság, Nemzeti Sportügynökség Zrt., Sportoló Nemzet program, Magyar Vitorlás Szövetség.

Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) emeleti klubszobájában működő helyszíni versenyirodán 2024. június 21-én 17:00-20:00 óra között lesz lehetőség.

A verseny hivatalos weboldalán minden fontos információ megtalálható.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a regatta Facebook eseményében.

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség Zrt. által támogatott verseny.

Támogatóink: