7. hely a Kieler Wochén

Érdi Mári egy újabb világversenyen végzett az élmezőnyben! A Kieler Wochén az olimpiai női Laser Radial osztály vasárnapi Éremfutamán 6. helyen futott be a célba és ezzel az összetett listán 7-ként végzett versenyben.

A végül nyolcfutamos verseny rosszul, a második futamban agy korai rajtos kizárással kezdődött Márinak, aki viszont az első napi összetett 43. helyről kitűnő teljesítménnyel az 5. helyig jött fel az összetett listán. A legjobb tíz dupla pontszámmal számító Éremfutamán aztán nem sikerült előre lépnie, de a helyezése így is kiváló.

Összetett eredmény a női Laser Radial osztályban ITT

Az egyik legismertebb európai vitorlás verseny a hagyományosan nagyszabású KIeli Hét, amelyen az olimpiai és paralimpiai számok mellett még számos nemzetközi osztály versenyei mellett ORC nagyhajós regattát is rendeznek. A futamok köré pedig a parton színes kultúrális események csatlakoznak. A vízen parádés felvonuláson találkoznak a "windjammerek", az elmúlt századok még hajózó klasszikus kereskedelmi vitorlásai is.

Az eseményen a magyar vitorlázást idén kevesen képviselték, ám ők annál sikeresebben. Az olimpiai Laser Standard osztályban 135 hajós mezőnyben Vadnai Jonatán 11., Vadnai Benjamin 14. lett. Egy héttel korábban a huszonnégy hajós Repülő Hollandi versenyen a Majthényi Szabolcs és Domokos András világnbajnok kettősünk ezüstérmet szerzett.


Csatolt képek:

Támogatóink: