470 Master's Cup: ismét a THE ad helyet a vébének

Ismét nagyszabású nemzetközi versenynek ad helyet a Tihanyi Hajós Egylet: a 2015-ben ugyanitt megrendezett 470 Master's Cup után idén is az egyesület rendezi meg a masters korú 470-es versenyzők világversenyét augusztus 1-je és 5-e között. 

Négy kategóriában lehetett nevezni, ennek alapja a versenyzők összéletkora. Összesen 12 országból 38 egység regisztrált előzetesen - közölte beharangozójában a Tihanyi Hajós Egylet.

A rendezőség 9 magyar hajót vár a rajvonalra, a klub örömére a versenyzők között ott lesz a THE ügyvezetője, Rutai Andrea is. Elindul továbbá a tavalyi abszolút első helyzett német egység, és a tavalyi masters kategóriában második helyezést elért Sallai-Perjés páros is. A múlt héten rendezett 470-es Országos Bajnokság jó edzést biztosított az indulók számára, nemzeti versenyzők mellett a belga páros is kipróbálta magát a magyar mezőnyben. Hét évvel ezelőtthöz hasonlóan sok vitorlázó érkezik lakókocsival, sátorral. A futamok után pedig a kötetlen, felszabadult hangulatban tölthetik az időt a vitorlázók. (Fotók: Szűcs Ábel / THE)

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala itt érhető el: 

https://2022masters.470.org/en/default/races/race

Támogatóink: