420 & 470 junior EB - vége

Izraeli  és francia győzelemmel ért véget a 420 és 470 junior EB a franciaországi La Rochelle-ben.

Az utolsó napon gyenge,  5-6 csomós,  csíkos és erősen forgolódó szélben csak a  420 osztály számára, és ott is csupán az arany csoport indulóinak tudott a rendezőség futamokat lebonyolítani, míg a 470-eseknél csak a legjobb tíz egység végső ütközetére, a medal racere kerülhetett sor.

420-as osztályban így az arany csoport tagjainak 14, míg a többiek számára 12 futam került lebolyolításra az augusztus 12-20. között lezajlott kontinens viadalon, míg a 470-eseknél eggyel kevesebb, azaz 11 futamszámmal kellett beérniük a versenyzőknek. Mieink közül a mai napon csak egyetlen aranycsoportos 420-as kettősünk, Grams Dominik és Doubravszky Bálint versenyzett, akik az összesített lista 38. helyén zárták a versenyt, melyen az izraeli Levi Yoav-Froylich Dan kettős szerezte meg a győzelmet a görög Kavvas testvérpár és a spanyol Xammar Jordi és Herp Joan előtt.

470-ben, - ahol pénteken csupán egyetlen medal race futam került lebonyolításra a tíz legeredményesebb páros számára - versenyzőink  már nem álltak rajhoz, így eredményük nem változott. Egyedül Szigethi Botond és Bárdos Mihály verekedte be magát a legjobbak közé, míg az ezüst csoportban  Győrffy Bálinték teljesítettek a legjobban, akik az összesített lista 46. helyén fejezték be a versenyt,  ami az ezüst csoport  harmadik helyét jelentette számukra. Váradi Imi-Serke Áron több korai rajtot is begyűjtve az 58., Gond Gergő-Szellem Balázs az 59., Vígh Réka és Szabó Kinga  a 79., Vígh Tamó-Kovács Máté a 82., míg Sipos Orsi és Zsófi a 84. helyet szerezte meg.

 A végső, mindent eldöntő futamon is az a francia kettős szelte át a célvonalat az első helyen, akik a 12 megrendezett futamból 11-et megnyertek, s csupán egyeten második helyet gyűjtöttek be, mellyel 50 pontos előnnyel védték meg Európa-bajnoki címüket. A két fiatal neve: Bouvet Sofian és Mion Jeremie, akiknek nevével már a felnőtt mezőnyben is többször találkozhattunk, hiszen 13. helyet foglalják el a világranglistán.

 

Eredmények:

http://www.srr-sailing.com/420-470-european-championships-results/

Videók a csapatról:

www.vitorlastv.hu

 

EB – MVSZ   OÉB/UB

 

 

Támogatóink: