37. Opatija Cup

 Az elmúlt hétvégén került megrendezésre, immáron 37. alkalommal az Opatija kupa, mely versenyre évekig lelkesen jártak hazánkból az olimpiai osztályok képviselői, ám az utóbbi években hol a gyenge szél, hol pedig a kis létszámú mezőnyök szegték utazni és versenyezni vágó fiataljaink kedvét.

 

Az idén sem volt ez másképp, s csupán a különböző laser osztályok képviseltették magukat a három napos regattán, - ők is kisebb-nagyobb létszámban - a többi osztály ezúttal távol maradt. Hazánkból egyetlen versenyző, a laser radiálos Karé Réka utazott el, illetve a finn dingis Beliczay Marci, aki ezúttal versenybíró szerepkörben próbálta ki magát.

 

Pénteken gyenge déli szélben, - ami a nap folyamán fokozatosan élénkült 8-10 csomó közé - három futamot sikerült lebonyolítani, ám a szél ereje nap végére annyira legyengült, hogy a legkisebbek, a laser 4.7-esek utolsó futamát érvényteleníteni kellett. A szombati teljes nap várakozással telt a szélcsend miatt, majd vasárnap piciny északias szélben sikerült még egy futamot kierőszakolni a standard és radiál osztályoknak, - ám azt is csak rövidítve - s a 4.7-esek ezúttal is futam nélkül maradtak. Így végezetül 4, illetve 2 futammal zárult a regatta, melyen Karé Réka a 19 induló közül a 12. helyen végzett, mellyel a 4. női versenyző volt a 8 leányt számláló radiálos mezőnyben.

 

További információk és eredmények: http://www.jk-opatija.hr/

 

 

Eszes Bernadett

MVSZ - OÉB/UB

 

 

Támogatóink: