dr. Ugron Gáspár Gábor

Dr. Ugron Gáspár Gábor

Dr. Ugron Gáspár Gábor számára társadalmi elkötelezettsége és családi hagyományai - dédnagyapja, dr. Ugron Gábor miniszter, több egyéb tisztsége mellett a Magyar Vitorlás Yacht Szövetség elnöke nagyhatású sportember volt - okán is fontos küldetés a hazai vitorlázás fejlesztése.

2009-2016 között az MVM Sportegyesület Vitorlás Szakosztályának elnökeként jelentős eredményeket ért el a sportegyesület vitorlás szakosztályának újjáélesztésében, az utánpótlás-nevelő versenysport kiépítésében, fejlesztésében Optimist és Laser hajóosztályokban, valamint az olimpiai élsportban.

2017-től a Balatoni Yacht Club elnökeként folytatta a hazai vitorlássport fejlesztését, ahol jelenleg is elnök, és ahol szintén újjáélesztette az utánpótlás-nevelést és az olimpiai élsportot, valamint a versenyrendezést. Az egyesület a legeredményesebb hazai utánpótlás-nevelő egyesületek közé tartozik.

Magánemberként létrehozta az Ugron Gábor emlékdíjat, amelyet a Kékszalag legeredményesebb egytestű hajója részére biztosít családjával minden évben, továbbá Rutai Istvánnal közösen Tímár Péter emlékére Timu Emlékdíjat alapított, amelyet minden évben a legeredményesebb utánpótlás-edző részére biztosítanak.

A vitorlássport mellett számos más társadalmi szerepet is vállal, ezek közül kiemelkedik a határon túli magyarság támogatása.  2010 óta Máltai Lovag.

 

Szakmai munkássága az energetika területére irányul, jelenleg az MVM Csoport két műszaki gyártással foglalkozó leányvállalatának a vezérigazgatója.