Böröcz István

Böröcz István

  1. augusztus 29-én születtem Veszprémben. Két gyermekem van: Bence és Berta, akik mindketten szorosan kötőnek a vitorlázáshoz.

Fiatalon két alapvető témakör vonzott: az erdő, maga a fa és a hajók, a hajózás.

Veszprémben nőttem fel, Budataván egy vízisporttelepen töltöttem a nyarak nagy részét, Sopronban jártam középiskolába, ott vitorláztam a Fertő tavon. Más világ volt akkoriban. A versenyvitorlázás hangulata akkor érintett meg igazán, amikor a gyerekeim elkezdtek versenyszerűen vitorlázni. Közben kishajókat is építettem és elvégeztem egy kishajó- és csónaképítő iskolát is, mostanra már vitorlás edzői képesítéssel is rendelkezem.

2009 óta a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatójaként dolgozom, előtte faipari területen logisztikai vezetőként egy remek közösséggel bíró nagymúltú cégnél, a Balaton Bútor Zrt-nél töltöttem 19 évet.

2019 óta Balatonfüred Város Önkormányzatának képviselőjeként is tevékenykedem, a pénzügyi bizottságot vezetem.

Társadalmi szerepvállalásaim:

  • 2011-től a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnökségi tagja, 2016-tól elnöke,
  • 2012-től Alapítvány a balatonfüredi ifjúsági vitorlás versenyzés támogatására kuratóriumi tagja,
  • 2013-tól a Balatoni Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testület tanácsadója,
  • 2015-től a Vízimentésért Alapítvány kuratóriumi elnöke,
  • 2015-től Balatonfüred Városért Közalapítvány kuratóriumi tagja.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében 2009 óta tevékenykedem. Ebből következően tudom a folytonosságot képviselni. Láttam sokféle viselkedést, szemléletet, gondolkozást és vezetési stílust. Az mindenképpen közös volt ezekben, hogy mindenki a vitorlázásért próbált tenni. Ez idő alatt történt rengeteg előrelépés, sok elképzelés vált valóra, értünk el sikereket és természetesen keletkezett rengeteg új megoldandó helyzet, probléma. Az előző elnökségi ciklusokban vállalt és elvégzett folytatólagos feladatom a hajózási jogszabályok szükséges módosításának kezdeményezése, kapcsolattartás az érintett szervezetekkel, hatóságokkal, valamint az eredmények összefoglalása.