Zsombi ezüst Palma de Mallorcán!

Berecz Zsombor második helyen ért célba a döntő futamon a svéd Max Salminen mögött és így ezüstérmes lett a 48. Trofeo S.A.R. Princea Sofia Iberostar versenyen Palma de Mallorcán. A szezon első jelentős nemzetközi vitorlás versenyén, amelyet az olimpiai hajóosztályoknak rendeztek Berecz Zsombor Finn osztályban 27 nemzet 57 vitorlázója között versenyzett, köztük számos olyannal, akik részt vettek a Riói vagy a Londoni Olimpia futamain is.

A versenyen újfajta lebonyolítási rendet vezettek be, amely ezen az első próbán egyértelműen kedvezett a legjobb magyar finnesnek. A nyolc teljesmezőnyös alapfutamon akadt első és második helye, de volt olyan  is, amelyikből kiállni kényszerült. Így a 6. helyen végezve kezdte meg a "kieséses" szakaszt. Biztonsági vitorlázással biztosította helyét az elődöntőben. Ott 2. lett, és ezzel bekerült a döntő futamba, ahol az öt legjobb versenyző vitorlázott az abszolút győzelemért. Ezen sokáig a török Kaynar, a svéd Salminen és a holland Heiner haladt az élen, míg Berecz csak a 4-5. helyet foglalta el az észt Karpakkal. De aztán jól hajrázott az utolsó szakaszon és feljött a második helyre.

A mallorcai versenyen mindegyik részt vett magyar vitorlázónak akadtak részsikerei, futamgyőzelmei. A Laser Radial osztályban Érdi Mári 12. lett, míg a Nacra 17 vegyespáros katamaránban, illetve a 470-es férfiak között egyformán 24. helyet szerzett a Virág Flóra - Jankovics Gábor és a Gyapjas Balázs - Gyapjas Zsombor párosunk. A Princesa Sofia regatta idén is remek felkészülési eseménynek bizonyult a nemzetközi élmezőnybe tartozó vagy oda igyekvő magyar versenyzőknek.

Részletes versenyeredmények ITT, vagy pdf fájlokban letölthetők a mellékletből.

Fotó: Pedro Martinez


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: