Összetett 3. helyen!

A 6. futama is kitűnő lett és Berecz Zsombor összetettben a 3. helyen áll a Riói Olimpián!!!!

A magabiztosan megnyert ötödik futam után továbbra is erős, sőt egyre erősödő szélben is remekül hajtott. Ő, akiről korábban úgy tudtuk, és ő maga is azt mondta, hogy elsősorban a gyengébb, közepes szelek fekszenek neki, aki évek óta küzd azért, hogy a testsúlyát tiszta izomzattal 95 kilósra tolja fel, most hatos szélben is tud futamot nyerni és az élmezőnyben menni. Mert ezen a hatodik futamon a szél már 25 csomósra erősödött, és Zsombi az első bóját 7. helyen kerülte, majd ugyanott fordult a hátszeles szakasz végén.

A második krajcban nagy harcban volt Jan Pieter Postmával (NED) és a svéd Salminennel, miközben ők hárman fokozatosan távolodtak a négy futam után még összetett éllovas szlovén Zbogartól és a háromszoros Európa-bajnok Gaspictól (CRO). Zsombi a bóját Salminen mögött vette, és a következő bőszeles szakaszon ő is megmutatta, hogy milyen a "free pumping" magyarul. Megtartotta a helyét!

Ekkor már csak egy nagyjából hatperces hátszeles száguldás volt hátra az utolsó kis félszeles befutószakasz előtt, amelyet ilyen szélben nagyjából 40 másodperc alatt tesznek meg a finnesek. Berecz Zsombi 7. helyen ért célba.

Fantasztikus napot produkált!

Miután az olimpia első napján, álmai megvalósításának hetét kezdve a második futamon végig vezetve az a csalódás érte a célban, hogy korai rajt miatt nem egy első, hanem egy utolsó helyet zsebelt be, sokan félthettük, hogy ez megrogyasztja. Mert egy ilyen sokk bárkit agyonüthet. De ő élete legmagabiztosabb nyilatkozatában elmondta, hogy képes megverni ezt a mezőnyt. Vezetett tegnap is a harmadik futamban, de most az ötödikben győzött is. A hatodikkal pedig végképp bizonyította, hogy ott van lelkileg, és képes lesz elérni a célját, az első hatban vagy akár dobogón végezni az Olimpián.

Véletlenül sem mondanám, hogy ebből bármelyik is biztosan meglesz, még ha sok-sok pont előnnyel az élen állna is, mert a külső nagyszájúskodás balszerencsét hoz. Akármi is lehet még a vége, hiszen hátra van négy futam és a Medal Race. De a legfontosabbat már megmutatta, bebizonyította: megvan a lelkiereje, tudása akár a teljes győzelemhez is. Kiélvezheti a játék minden pillanatát, mert a maga részéről felkészült mindenre.

Nekem nagyon jó rajta keresztül megélni a diadalnak csak azokat a töredékeit is, amennyi ide, haza, hozzánk kisugárzik. Nem tudom hány évet versenyeztem Finnben, elképzelem, érzem, ahogy mozdul a hajó a hullámokon, ahogy húzza, szakítja ki a karomat a bőszeles pumpálás, és vigyorgok, ahogy nekünk pörög fel a szél, és nekünk nyílik az olló. Végtelen öröm, hogy büszkén figyelhetem azt, ami most vele történik Rióban.

A mi kutyánk kölke, hát nem?,

Aggyá nekik öcsém!

Ruji

 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: