Zipfer Trophy - Osztrák-magyar Soling bajnokság

"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!"

Egy héttel ezelőtt, még a balatoni nagyhajós bajnokságot megelőzően az Attersee-n rendezett háromnapos Zipfer Kupa volt az osztrák és magyar Soling bajnokság. Természetesen csak Flottabajnokság, mert sajnos ma már nagyon nehéz itthon is összeszedni 8 Solingot, amennyi egy érvényes nemzeti bajnoksághoz lenne szükséges.Öt nemzet 26 hajója versenyzett a Union Yacht Club Attersee által rendezett hagyományos regattán.

Pénteken gyengeszélben egyetlen vergődős futam után, szombaton már ideális szélviszonyok közt szaporodtak a futamok. A nap végén a világbajnok Litkey - Vezér - Weinhardt trió vezetett az összetettben, és joggal bízhattak a végső győzelemben is. 

Sajnos azonban vasárnap nem csak jól vitorlázott az ukrán Jusko-Picsugin-Szeverianov összeállítású csapat, de Litkeyék az utolsó futamban beleszaladtak egy korai rajtba, és így végül csak a második helyen végeztek a versenyen.

A legjobb osztrák egység a Florian Felzmann-Margund Schuh-Michael Felzmann alkotta csapat volt, akik a rendező UYC Attersee versenyzői.

Támogatóink: