Záró forduló Melges 24 Európa Kupán

Péntektől vasárnapig a a Lago Maggiorén Luinóban rendezik a Melges 24 osztály Európa Kupa sorozatának utolsó versenyét a Lino Favini Cupot. Ez a European Sailing Series haodik, egyben záróeseménye.

Ezúttal 8 nemzet 22 csapat versenyez. Köztük a sorozatban rendszeresen résztvevő két magyar egység, akik az összetett versenyben is jól állnak. az eddig összesen vitorlázott 50 futam után, 8 kiesővel számolva az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával különösen a jó Európa-bajnoki szereplésüknek köszönhetően a 2. helyen áll. A Csoltó Ákos vezette Ponente (illetve SevenFiveNine) pedig a 6. az összesen 124 csapatot felvonultató eredméylistán. Őket most a Lino Favini Kupán a Riói Olimpián futamgyőzelmet elérő Európa-bajnoki ezüstérmes finnesünk Berecz Zsombor is erősíti.

Pénteken az első versenynapon a szélcsend miatt hosszú várakozásra kényszerült a mezőny, majd a délután feltámadó szélben sikerült a tervezett három futamot  megrendezni. Ezen a magyar csapatok felemás teljesítményt nyújtottak, és az első nap után a 8. és 9. helyen várják a szombati folytatást. Csoltó Ákosék 10., majd egy remek 3. hely után 14-ként értek célba a harmadik futamon. Bakóczy Robiék 17., 9., majd 6. helyen futottak be a célba.

Az első napon alig akadt olyan hajó, amelyik minden futamon az élcsoportban végzett volna, így a magyarok sincsenek nagy lemaradásban a dobogós helyektől.

Az összetett eredménylista letölthető a mellékletből.

Fotó: Piret Salmitsu


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: