Warnemünder Woche 2010

Laser Európa Kupa – 5. forduló

A 73. Warnemündei Hét keretében rendezik az idei Laser Európa Kupa sorozat 5. fordulóját. A magyar színeket Laser Standardban Bakóczy Róbert (Spartacus VE), Laser Radialban Hunfalvy Péter (Szigligeti VE) és Korchmáros Kristóf Márk (Balatonfüredi Yacht Club), Laser 4.7-ben pedig Vadnai Benjamin (Balatonfüredi Yacht Club) képviseli.

A verseny helyszínén igazi nyári kánikula és kevés szél fogadta a vitorlázókat, a verseny csak többszöri halasztás után kezdődhetett el.

Az első napon 7 csomós szélben két futamot rendeztek, amelyekben Benji egy 4. és egy 12. helyet szerzett, Bakóczy Robi pedig Laser Standardban 33. és 10. helyen ért célba. Hunfalvy Péter egy kicsit gyengébb kezdés után (61.) a második futamban a remek 13. helyen futott be. Korchmáros Kristóf az 57., illetve a 49. helyen végzett.

A második napon jobban szerepeltek versenyzőink: Benji a harmadik futamot megnyerte, a negyedikben másodikként, de a közvetlen vetélytársakat megelőzve ért célba. Így két versenynap után az élre ugrott, pontazonossággal a második helyen álló lengyel Skraoaszewskivel.

Robi 22., illetve 6. helyen ért célba, ezzel a második nap után a 11. helyen áll, korosztályában a 19 évesek között pedig a második.
Péter ezen a napon egyenletes teljesítményt nyújtott: 22. és 27. helyével a 48. a népes, 145 fős mezőnyben.
Kristóf (3. futamban 50., a negyedikben 39.) a 106. helyen várja a folytatást.

Támogatóink: