Nagyüzem volt Orfűn - íme a győztesek listája

Húsz éve rendeznek Orfűn – minden augusztusban – országos érdeklődésre számot tartó regattát. Ahogy az idén is, szörfösök, modellvitorlázók és vitorlázók vettek részt a versenyen.

A Pécsi-tavon megrendezett Compass Vitorlás Napokon az idén többek között optimistesek, kalózosok, laseresek, szörfösök és modellvitorlások szerepeltek. Jellemzően 2-es, 3-as északi szél fújt a hétvégén, de voltak szélcsendes időszakok is. Ennek ellenére feszes rendben, a terveknek megfelelően sikerült megrendezni valamennyi kiírt futamot az olykor 33 fokos melegben, aminek vasárnap már nyoma sem volt, akkor ugyanis szakadt az eső és 13-14 fokosra csökkent a hőmérséklet. 

Optimist hajóosztályban a serdülő Periskics László (OVE) három futamgyőzelemmel magabiztosan nyerte a versenyt. Második helyen zárt Huba Zétény, a harmadikon ikertestvére, Huba Zsombor végzett. Az ifi korosztályban Stadler Áron (ASE) nyert, Simon Hugó (BFYC) és Holczmann János (BFYC) előtt. Laserben Marosi Virág (BFYC) állhatott a dobogó legfelső fokára, E-Yolle-ban pedig Krisch János (MAFC-MVK).

Kalózban meglepetés született, az ASE versenyzői Nagy Róbert és Mészáros Miklós páros nyert. Finnben az orfűi Székely Antal hat futamgyőzelemmel végzett az élen. A veteránok (GGM) versenyét Finn osztályban Farkas József (OVE) nyerte. A Laser Bahia osztályban óriási csata alakult ki az aranyéremért, amit végül pontazonossággal, javuló tendenciával a Storcz Júlia-Storcz Tamás (OVE) páros nyert meg. A második helyre a  a Vincze Gábor, Lovász Imre (OVE) duó futott be, a harmadik pedig ifjabb Kaluczky Zoltán lett, aki édesapjával (Kaluczky Zoltán) lett. Az összevont dingi értékelési csoportban a Rendeczki Roland, Sinka Zoltán (OVE) páros nyert. A szörfösöknél a svert nélküliek versenyét Marosi Péter, a svertesekét Lomb Zoltán nyerte. A legjobb ifjúsági versenyző Lomb Áron (OVE) lett. A  modellvitorlás hajóosztály mindkét versenyét ifj. Csóka László (PÉMK) nyerte.

 A részletes eredmények a csatolt fájlokban találhatóak. 


Csatolt fájlok: