Vitorlázás Budapesten

Vitorlázás a fővárosban

Nem lehet elégszer elcsépelni azt a közhelyet, miszerint a vitorlázás ma már szinte bárki számára elérhető sport. Pedig valóban az. Ezt semmi nem bizonyítja jobban annál az egyedülálló kezdeményezésnél, amit néhány elkötelezett vitorlázó megálmodott és megvalósított. Létrejött a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, ahol nemcsak gyerekek ismerkedhetnek meg a vitorlázás rejtelmeivel.

 

Fitneszterem helyett vitorlázás

A Kopaszi Gáton, az Infó-park szomszédságában; a városban, de mégis távol a város zajától; friss levegőn, festői környezetben bárki megtanulhat vagy gyakorolhat vitorlázni. Ezentúl a fővárosban is elérhető lehetőség a  vitorlázás, akár gyerekek számára testnevelési órák vagy nyári napközis táborok keretén belül; akár felnőtteknek munka után. Cégek vagy baráti társaságok is igénybe vehetik a szolgáltatást csapatépítésre. „Bízom benne, hogy a VGYE végre meghozza az igazi áttörést a városi vitorlázásban és így itt is népszerűvé válik a sportág. Nyáron a szülők egy átlagos napközis tábor áráért, annál jóval többet kapnak. Biztos helyen tudhatják gyerekeiket, miközben gyönyörű környezetben vitorlázni tanulnak, élményekkel gazdagodnak és új barátokra lelnek. Ráadásul ugyan ezt megtehetik a felnőttek is munka után anélkül, hogy hosszú kilométereket kellene autózni, hiszen a Kopaszi Gát tömegközlekedéssel is csak tíz percre van a Móricz Zsigmond körtértől.” – foglalta össze Náray Richárd tulajdonos a lehetőségeket.

 

Programok minden korosztálynak

A budapesti vitorlás iskola egész évben várja a diákokat, hiszen a téli időszakban tanfolyamokat és elméleti oktatást terveznek, tavasztól őszig pedig már gyakorlati edzéseket tartanak a gáttal védett dunai öbölben. Akár egy alkalommal, akár folyamatosan; akár egyénileg, akár csoportban, kivétel nélkül bárki megtalálja a számára megfelelő programot, egy fitnesz edzés áráért. „Tanítunk gyerekeket 7-18 éves korig, de vannak munka után, kedvtelésből idelátogató egyéni felnőtt tanítványaink is. Ráadásul egy család számára is remek hétvégi időtöltés lehet, hiszen amíg apa vitorlázni tanul, addig anyuka a vízparti játszótéren hintázik a csemetével, nyáron pedig ugyan ez a gyerek visszatérhet barátaival a napközis táborba.” – vázolt a különböző lehetőségek közül néhányat Majoross Bea, a VGYE  oktatója.

 

További információt nemcsak a VGYE honlapján: www.vgye.hu, hanem személyesen is kaphat bárki, ha ellátogat a Boatshow-ra. A VGYE az MVSZ standján várja az érdeklődőket.  

 

 

Támogatóink: