Végre verseny a nagyhajós bajnokságon

Két szél- és futammentes nap után szombaton három pályán négy, egy pályán pedig három futamot sikerült lebonyolítani a nagyhajós bajnokságon.

Kilenc nagyhajós osztály számára már érvényes a 2019-es nagyhajós bajnokság, három osztálynak még szükséges ehhez legalább egy futam vasárnap, a verseny utolsó napján. A bajnokság első két napján egyik pályán sem sikerült érvényes futamot rendezni, szombaton viszont az egy órával előrébb hozott rajt bejött, és három pályán is – bár gyengülve – kitartott a negyedik futam végéig az északkeleti-keleti szél.

A kora reggel óta fújó északkeleti-keleti szélben különösebb extrák nélkül sikerült minden pályán megrendezni z első két futamot a verseny harmadik napján. Ezután – ahogy ebben a szélben lenni szokott – elkezdett fogyni a szél, az iránya is labilisabb lett, így az A pályán már csak egy rövidített harmadik futamra volt elegendő. A többi versenyterületen viszont kitartott nemcsak a teljes harmadik, hanem a teljes negyedik futam végéig, így az ezeken a pályákon versenyző osztályok számára már érvényes az idei bajnokság.

A verseny utolsó napjára a szombatihoz hasonló előrejelzéseket lehetett olvasni, így remélhetőleg a még hiányzó futamokat gond nélkül meg lehet rendezni az A pályán is, illetve akár 8, illetve 7 futammal is zárulhat az idei nagyhajós bajnokság.

részletes eredményeket itt lehet elérni.

Támogatóink: