Véget ért az idei YARDSTICK TROPHY

Az összetett sorozatot és a Yardstick I. osztályt a Falco nyerte, a Yardstick II.-ben az Ónix, a III.-ban pedig a Vagány végzett az első helyen.

 A Magyar Vitorlás Szövetség a Balatonfüredi Yacht Clubbal, a Bahart Zrt,-vel, a Kenese Marina Port VSE-vel együttműködésben idén is megszervezte a Yardstick Trophy Kupasorozatot. A versenysorozat elsődleges célja, hogy hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázók egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén. A kezdő vitorlázók tanulhatnak a gyakorlottabb társaiktól, versenytapasztalatot szerezhetnek, gyakorolhatnak. A Yardstick Trophy versenyek komoly előnye, hogy a részvételhez nincs szükség versenyengedélyre. A kupasorozat másik célja, hogy bővüljön a vitorlázók, ezen belül a verseny- és túravitorlázók tábora, ezen keresztül hozzájáruljon ahhoz, hogy a vitorlázásra mindennapos sportként tekintsenek az emberek. Ezek mellett segíti, hogy a Balaton még vonzóbb turisztikai célpont legyen.

A Magyar Vitorlás Szövetség a tervek szerint jövőre megújítja a sorozatot és szakmai programokkal is bővíti. Az MVSz, a Nagyhajós Bizottság és a Technikai Bizottság elkészítette a régóta frissítésre szoruló új Yardstick előnyszámítási rendszert, amit a következő sorozatban remélhetően már be lehet vezetni.

A sorozat állomásai (a korábbi versenyek eredményei és a részletes versenykiírás itt találhatóak):

  1. Tolnay Kálmán Emlékverseny (Az Balatonfüredi Yacht Club) május 4. Balatonfüred 
  2. Bahart Regatta I. május 18. Badacsony
  3. Bahart Regatta II. június 22. Siófok
  4. Bahart Regatta III. július 6. Balatonszemes
  5. Horváth Boldizsár Emlékverseny július 14. Balatonfüred
  6. Bahart Regatta IV. augusztus 10. Balatonlelle
  7. Bahart Regatta V szeptember 14. Balatonboglár
  8. Őszi Regatta október 19. Balatonkenese

A kupasorozat részletes összetett végeredménye a csatolt dokumentumokban olvasható.


Csatolt fájlok: