Varga Lajos ötödször lett első

Az idei Keszthely-Kenese szólóvitorlás versenyen Varga Lajos 7 óra 10 pec 14 másodperces idővel győzött.
A verseny főrendezője Toronyi András küldött rövid beszmolót:

A 2017 KK versenyzőit a természet igazán a kegyeibe fogadta. Szombaton kiváló nyugati délnyugati szál kitartott az utolsó befutóig majd vasárnap az eredmény hirdetésre a vihar után ismét kisütött a nap. A 8 méter open osztályban 13, a 10 méter open osztályban pedig 7 induló vágott neki a távnak. A szombat reggel 9 órakor a rajt gyakorlatilag teljes szélcsendben folyt. Ezt követően a keszthelyi öböl nem csalta meg önmagát, hol az északi oldalról hol a déli oldalról lengedezett a szél.

Az élboly Varga Lajos vezetésével elsőnek kapta meg a kialakuló délnyugati szelet. Ezzel jól meg is léptek az üldözőktől. A „hosszú” szél sok taktikai és halzolási lehetőséget kínált a Versenyzőknek. A 4 bf –ra is helyenként megerősödő szélben a hajók alap sebessége volt a meghatározó.

A versenyzők mozgását az idén a vitorlázásban debütáló I-CELL Kft. által készített nyomkövető szondák segítségével lehet követni

A legfiatalabb versenyző Vörös Gábor nagy előnyt adott az induláskor ellenfeleinek de a Fahajó adta sebesség potenciált kihasználva szépen feljött a 6. helyre. Matlaszkovszky Miklós a verseny doyenje nagy helyismeretével a nyugati medencében és mérhetetlen kitartásával a Melges hajóból kihozta a maximumot sokáig a 3-4 helyen vitorlázott majd 5.-ként ért a célba. Az idei versenyben ismét volt női résztvevő Sabján Annamária személyében aki a 8m OD hajót a 9. helyen vezette a célba. Fazekas László új FLAAR 26 RR hajója az utolsó pillanatra lett kész, újabb bizonyítékaként a magyar hajókészítés és tervezésben rejlő innovációs tartalékoknak. A két Sudár Sport becsületükre legyen mondva szépen teljesítették a távot

A verseny abszolút győztese Varga Lajos végig vezetve immár 5. alkalommal győzedelmeskedett 7 óra 10 pec 14 másodperces idővel. A 10 méter open kategóriát Szakonyi Csaba nyerte meg 8 óra 1 perc 17 másodperces idővel.

Részletesebben és további képekkel a http://szolovitorlazas.hu/2017/06/24/k-k-szolo-2017-a-rajt-napja/ weblapon.


Csatolt képek: