Vadnai Jonatán 33. lett a világbajnokságon

210 versenyző indult a tegnap véget ért Új-Zélandi Optimist világbajnokságon. A futamokat három hetvenhajós flottában bonyolították le. Vadnai Jonatán a legjobb futameredményét a tizenegyfutamos verseny utolsó előtti futamán produkálta, amikor 3. helyen ért célba.
Az utolsó napon nem tudtak futamot rendezni, mert a 7-8 csomós szél ellenére a 25m-es áramlásban már nem tudtak időben felérni az első bójáig(30 perc limit),így 11 érvényes futam után hirdettek világbajnokot. 
Világbajnok a szingapúri Kimberly Lim lett, egy holland és egy perui srác előtt. Vagyis 2010 után egy lány ismét elverte a fiú optimisteseket. Az új bajnok rossz kezdés után fantasztikus hajrával győzött.
Jonatán végül 33.lett - 9. az  európai közül - ,mely az eddigi legjobb magyar OP-s eremény a világbajnokságokon. Végig egyenletesen vitorlázott, minden szélben tudott az elejével menni. Sajnos neki ez az első VB-je volt, s ez egy kicsit hátrány volt a nála tapasztaltabb és idősebb versenyzőkkel szemben.
Jonatánnak még két éve lenne ebben a hajóosztályban, de kinőtte, s reméljük , hogy az itt megszerzett tudását Laser 4.7-ben kamatoztatni tudja. Az időjárás változatos volt, sokszor nehéz körülmények (hullámzás,áramlás) között zajlottak a futamok. Sokszor estig voltak a vízen. Ezek ellenére nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, a szervezők mindent megtettek, hogy mindenki jól érezze magát.
Örülhettünk annak is, hogy 2013-ban Magyarország (Spari) megkapta az Európa-bajnokság rendezési jogát.

Támogatóink: