Vadnai Jonatán: Rálátást kaptunk az esélyeinkre

Tapasztalatszerzés, a stratégiai és taktikai tudás fejlesztése - ezeket tartja az idei első világkupa-forduló legfontosabb “nyereségének” a Miamiban Laser Standard osztályban 70 induló között a 30. helyen végzett Vadnai Jonatán, aki a Hunsail.hu-nak mesélt a versenyről. 

Hogyan értékeled a Miamiban elért helyezést?
Nem voltam formában, mivel pár hetet ki kellett hagynom a fizikai felkészülésemből egy operáció miatt. Tapasztalatszerzésnek, stratégiai és taktikai tudásunk fejlesztéséhez nagyon jó verseny volt. Hetvenfős mezőnyben ritkán vitorlázunk, a megszokottnál is fontosabb szerepe volt a rajtoknak és a nyitásoknak.

A tokiói felkészülés szempontjából mi volt a leglényegesebb Miamiban?
Kaptunk egy kisebb rálátást arra, hogy milyenek az esélyeink szintet futni a dániai Aarhusban a kvalifikációs világbajnokságon, és milyen elemeken kell még finomítani.

Mi a következő fontos verseny, addig hol és hogyan készülsz?
Tervbe van véve a Trofeo Princessa Sofia, az olimpiai osztályok számára Palma de Mallorcán rendezett verseny, addig Cipruson, illetve Splitben lesznek edzőtáboraink.

Vadnai Jonatán mellett Érdi Mári is beszélt a Miamiban rendezett versenyről, beszámolóját itt olvashatja el.  Fotó: Jesus Renedo / Sailing Energy / World Sailing

Támogatóink: