Vadnai Jonatán 2. helyen kezdte a junior VB-t

Kielben ma elkezdődött az U21 világbajnokság a Laser Standard hajóosztályban. Egyetlen magyar vitorlázik a vébén: Vadnai Jonatán, aki 28 nemzet 143 versenyzőjével küzd a vízen.

Még egy magyar van a "mezőnyben": Böröcz Bence nemzetközi versenybírónk már nem is csak egyszerű tagja a zsűrinek, hanem ő a versenybíróság elnöke!

Joni június végén felkészülésként a Kieler Wochén versenyzett. Akkor 31 nemzet 106 felnőtt laserese közül a 2. helyen végzett a selejtező- és döntő futamok összesítése alapján. A dupla pontszámot érő Éremfutam nem sikerült ilyen jól, és lecsúszott a dobogóról a 4. helyre.  Mindösszesen így is remek eredményt ért el, bíztató felkészülés volt.

A mai első futamot a selejtezőfutamokra két részre osztott mezőnyben csoportjában Vadnai Jonatán megnyerte, a második futamon 6. lett. Ezzel összetettben 2.

Telefonon ezt mondta az első napi futamairól: „Kicsi, kis hegyes hullámok voltak, ahogy az Kielben szokott lenni a partközeli pályákon. Az első futamban 15-20 csomós szél volt, a másodikban pedig stabilan 20, meg néha még rá is fújt. Elég pöffös meg forgolódó.

Az elsőn volt egy jó rajtom és sebességgel el tudtam csúszni. A krajcbóját már elsőnek vettem, utána meg tartottam az előnyt.

A második futamon csináltam egy egész jó rajtot luvban, majd fordultam, hogy feljebb álljak. Amikor visszafordultam, beleakadtam a bummba és felborultam. Így aztán 25 körül voltam a krajcbójánál és onnan másztam fel a hatodikig.”

2015-ben Vadnai Jonatán 4. lett az U21 világbajnokságon és 3. az Európa-bajnokságon. Fő ellenfélnek itt van Kielben most is a tavalyi győztes világ- és Európa-bajnok spanyol Joel Rodriguez, aki a másik selejtezőcsoportban versenyzett, és Jonihoz hasonlóan győzött. A második futamon 2. helyen ért célba, így ő vezeti a listát az első nap végén.

Részletes eredménylista ITT

A verseny honlapja: http://u-21.laserworldskiel2016.com/

Támogatóink: