Vadnai Benji is futamot nyert, Érdi Mári 2. a vébén

Újabb magyar futamgyőzelmet hozott a vébé 4. napja Aarhusban. Ezúttal Vadnai Benjamin nyert a Laser Standard osztályban. Laser Radialban Érdi Mári második lett.

Az eddigi legszelesebb napon friss, 17-20 csomós nyugati szélben indították a Laser Standard osztály ötödik futamát. Az elsőként induló sárga csoport futamában az első bóját Vadnai Benjamin már vezető helyen vette és onnantól végig vezetve nyerte a futamot. Ezzel öt futam után a 26. helyen áll. A helyszínről érkező információink szerint testvére, Jonatán is nagyot ment, a 11. helyen ért célba, így nagyot, több mint húsz helyet javított és jelenleg a 77. A következő, az utolsó slejetező futamban Jonatán ment jobban, 8. lett, míg bátyja, Benjamin közvetlenül mögötte, a 9. helyen ért célba. Ezzel Benjamin a 24. (a nemzetek sorrendjéban a 17.), Jonatán a 61. helyen zárta a selejtező futamokat.

A szél a szombatihoz hasonlóan vasárnap is nagyokat pörgött. "Ez általában jó volt, mert ide-oda csapott, így, ha pozitívon takkon vitorlázott az ember, akkor nagy baj nem lehetett, viszont a második futamban volt egy nagy balra pörgés, ami nem ment már vissza. Ezzel visszaestem a másodikról a 9. helyre" - ismertette a részleteket a hunsail.hu-nak Vadnai Benjamin.

A női Laser Radialban az ötödik futamban, hasonlóan friss szélben Érdi Mári a második helyen futott célba, és ezzel feljött a 7. helyre az összetett rangsorban. A hatodik futam nem sikerült ilyen jól, 28. lett. Mári ezzel együtt is a 12.helyen zárta a selejtezőket, bőven kvótás helyen tartózkodik, a 8. helyezett nyolc pontra van tőle.

A két Laser osztálynak hétfőn pihenőnap következik, majd kedden kezdődnek a döntő futamok.

A szörfösök is megkezdték a versenyt, az első futamban Sánta Bence a 35. helyen ért célba, s ezzel az összetettben a 69. helyen állt, majd a második futamban a 41. helyen ért célba, így két futam után összesítésben a 76. pozíciót foglalta el. A harmadik futamban 37. lett, és a napot a 77. helyen zárta.

A vvegyes felállású Nacra 17 Foiling osztályban Virág Flóra és Molnár Dávid versenyeznek, a 68 hajós mezőnynek három futamot rendeztek két csoportban. A magyar hajó sorrendben a 27., 29. és ismét a 27. helyeken futott célba, ezekkel az eredményekkel összesítésben a 61. helyen állnak az első nap után.

A részletes eredményeket itt lehet vizsgálni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek:

Támogatóink: