Vadnai Benjámin a top tízben a vébén

Jól rajtolt a Laser Standard világbajnokságon Vadnai Benjamin és öccse, Jonatán is javított a 2. kvalifikációs futamban.

A vártnál kicsit később, de megérkezett kedd délután a déli szél, elrajtolt a Laser Standard mezőnye a Sandringham Yacht Club kikötőjéből. A közel 130 induló ellenére a rendezők nagyon szervezetten és profin végzik a hajók koordinálását.

A koradélutáni lagymatag szélből jó 15 csomóra erősödött a szél, ideális körülmények között kezdődött a vébé. Vadnai Benjamin a sárgacsoportban előbb a 7., majd a 3. helyen ért célba, pedig a meglehetősen hektikusan fújó szél mellett, technikai nehézségekkel is meg kellett küzdenie (részletek a videó-interjúban). Vadnai Jonatán nem rajtolt annyira jól, hozott 1-2 hibás döntést, de az első futamos 16. hely után egy kilencedikkel javítva bíztató helyről várja a szerdai folytatást. Az első három napon, a hat kvalifikációs futamban az aranycsoportba kerülés a tét és ebből a szempontból mindkét magyar jól áll: Vadnai Benjamin a 9., Jonatán a 34. összetettben.

A top 3-ban ausztrál, horvát, német az első három sorrendje, az első tízben három hazai versenyző található a melbourne-i világbajnokságon.  

A részletes eredmények az alábbi linken érhetőek el: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80326.1