Több mint ötvenen küzdöttek a Vadliba Kupán

A Nádas Kupa Sorozat ötödik állomásaként most hétvégén Agárdon került megrendezésre a VVSI Vadliba Kupa, ahol 54 hajós optimisztes mezőny jött össze 8 klubból. A versenyt Csőregh Mihály, a THE vitorlázója nyerte.

A Velencei-tavi Vízi Sport Iskola (VVSI) a versenyzői oldalon a kezdetektől részt vesz a Nádas Kupa sorozat versenyein, amely idei aktuális ranglistáján az első hat helyezettből három a VVSI-s sportoló és a női ranglistát is VVSI-s lány vezeti. A VVSI-s versenyzők kiemelkedő eredményei összhangban vannak a klub legendás nevelő hagyományaival. Említésre méltó, hogy többek között az olimpiai hajóosztályban közelmúltban világbajnoki aranyérmet szerző Berecz Zsombor, és edzője Kelemen Tamás is a VVSI-ben nevelkedett, továbbá a VVSI fennállása óta összesen 34 optimistes (OP) dobogós bajnoki helyezés ért el.

Idei évben VVSI a rendezői oldalon is bekapcsolódott a Nádas Kupa-sorozatba, a versenyüket a VVSI versenyrendező motorosa, a Vadliba után nevezték el. A versenyen végül szombati napon 4 sikeres futamot rendeztek, de a vasárnapi napon a viharos szél miatt nem került további futam megrendezésre. A díjazás tekintetében az abszolút eredményeik alapján külön lett értékelve az OP narancs csoportos nem leigazolt versenyzők, az első éves, illetve kezdő OP zöld csoportos versenyzők; a másodéves OP fehér köszönhetően a szponzori díjfelajánlásoknak is (T-Systems, Rooster, Optiparts/HQOK, SkiOutlet). Valamennyi kezdő OP-s zöld és narancs csoportos oklevéldíjazásban részesült. A Vadliba Kupát Csőregh Mihály (THE) nyerte, a második helyen P. Szolomayer Balázs (VVSI), a harmadikon pedig Bite Pál (Kereked) végzett.

A Nádas Kupa-sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot. A Nádas Kupa következő állomása az MVM Süllő Kupa lesz Balatonfüreden (a bajnokság későbbi helyszínén) szeptember 8-9-én.

Az eredmények a csatolt fájlban találhatóak. További részletek pedig itt: www.facebook.com/NadasCup


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: