V. Csoki Kupa - 118 hajó Földváron

Idén ötödik alkalommal rendezte a Spartacus a gyerekek között nagy népszerűségnek örvendő Csoki Kupát. A verseny az Optimist és a 420-as hajóosztályoknak ranglista verseny is volt. Cseh, szlovák, szlovén és szerb gyerekekkel kiegészülve 104 Optimist és 14 db 420-as állt rajthoz. Szokásoknak megfelelően 9 futamra volt kiírva a verseny, mindegyik futam valamelyik édességgyártó, forgalmazó nevét viselte, a futamgyőztesek az ő ajándék csomagjait vehették át.

Pénteken a megérkezett hidegfrontnak köszönhetően friss szél fogadta a versenyzőket. A kiváló szélviszonyokra és a nem túl bíztató vasárnapi előrejelzésre tekintettel Erdélyi Béci 4 futamot rendezett. 420-ban a Gyapjas-Ziegler és a Szilasi-Bonifert kettős osztozott a futamgyőzelmeken, Optimistben óriási csatát vívtak a magyar legjobbak a kétszeres Európa Bajnok szlovén Mara Turinnal. A kisebbeknek nagy próbatétel volt a futamok limitidőn belüli teljesítése. Felüdülést, a futamok között üdítőt és édességeket osztogató Csokihajó hozott. Partra érkezés után „Zsírosdeszka”  party és egy 35 kg-os torta várta a fáradt versenyzőket.

Szombaton reggel hasonló időjárási viszonyok fogadták a versenyzőket, mint pénteken. Az első két futam friss szélben zajlott, a harmadik futamra azonban elvesztette lendületét, néhány percig az is kétséges volt, hogy a futamot be lehet fejezni. Ennek megfelelően a 420-as mezőny alaposan átrendeződött, a szélcsend utáni nyugatias frissüléssel néhányan előre tudtak szaladni. A negyedik, azaz a nyolcadik futamra visszatért a friss szél, kisütött a nap is,  így egy ideális futammal sikerült zárni a napot. A Sparis szülők paprikás krumplival várták a gyerekeket.

Vasárnapra „bejött” az előrejelzés, tükör sima víz, a falevelek sem rezdültek... Parti halasztással, csúcsra járatott csoki szökőkúttal, labdajátékokkal telt a délelőtt, a szél épp hogy csak fújdogált, Béci döntött, nem erőlteti a futamot.

A díjkiosztón még kiosztásra került, a verseny nevéhez méltóan, jó néhány köbméter édesség, a támogatók jóvoltából!

Köszönet a rendezésért, bíráskodásért és nem utolsó sorban a Sparis szülők odaadó segítségéért!

Zigi