A Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát

Ötödik alkalommal indul útjára a Szentkirályi Tehetségprogram, amely a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával, és a program nagykövetével, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánnal közösen keresi a legtehetségesebb hazai utánpótlás-sportolókat, hogy elősegítse sportkarrierjük kiteljesedését. A megújult programban idén bármely nyári olimpiai sportágban kiemelkedő, 14-18 év közötti fiatal sportolók jelentkezését várják, hogy kétmillió forinttal támogathassák egyikük fejlődését. 

Budapest, 2024. április 15. - A hazai tehetségek elkötelezett támogatójaként a Szentkirályi a korábbi évek sikeres négy sport és egy divat tematikájú Tehetségprogramját követően, 2024-ben ismét azt a célt tűzte ki, hogy megtalálja és segítse a jövő sportbajnokát, az idei évtől egy nagykövet, Berki Krisztián közreműködésével. Az olimpikon a program hosszú távú együttműködő partnereként ezentúl szakmai meglátásaival és a hazai sportéletről szerzett ismereteivel nem csupán megsokszorozza a tudást és a segítő szándékot, de a példamutatás erejével valamennyi hazai fiatal sportolót arra bíztat, hogy a következő szintre emeljék a bennük szunnyadó talentumot. A programra jelentkező fiatal sportolók közül hárman ugyanis olyan anyagi támogatásban részesülnek, amellyel közelebb kerülhetnek jövőbeli céljaik eléréséhez. A zsűri által kiválasztott első három helyezett sorrendjéről a közönség szavazatai döntenek majd, az első helyezett kétmillió forintot, a második egymillió forintot, a harmadik pedig 500 ezer forintot vihet haza, nyereményüket a tehetségek pedig szabadon fordíthatják bármire, amivel növelhetik sportsikereiket, legyen szó edzőtáborokról, sporteszközökről vagy épp nevezési díjakról 

Mivel szívügyem az utánpótláskorú sportolók karrierjének előmozdítása, nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Szentkirályi Tehetségprogram nagykövete lehetek. Hiszek abban, hogy a sportban elért sikerekhez anyagi, fizikai, érzelmi és mentális támogatásra is szükség van. Az edző segít a megfelelő fizikum elérésben, a gyakorlatok tökéletesítésében és a ránk szabott versenystratégia felállításában, az anyagi hozzájárulással lehetőséget kapunk önmagunk fejlesztésének kiaknázására, a szeretteink támogatása lendít túl a nehezebb időszakokon, a példaképek pedig arra sarkallnak, hogy minden egyes alkalommal megpróbáljuk átlépni a teljesítőképességünk határát. A szakmai meglátásaim mellett ezt szeretném képviselni, mint nagykövet mondta Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász. 

 

Az idei programban a nyári olimpiai sportágakban tehetséges 14-18 éves utánpótlás-sportolók jelentkezését várják. Pályázataikat május 8-ig adhatják le awww.szentkiralyi.hu/tehetsegek oldalon keresztül, ahol a jelentkezés pontos részleteit is megtalálják. A pályázók közül az öttagú zsűri - Berki Krisztián a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója, ötkarikás bajnok, Balogh Levente a Szentkirályi Magyarország elnöke, Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó és Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó – szakmai szempontok alapján választja ki azt a három fiatal sportolót, akik közül a közönség szavazatainak arányában osztják ki a helyezéseket és az ezzel járó anyagi támogatást.  

A mostantól évente jelentkező Szentkirályi Tehetségprogrammal célunk, hogy aktívan részt vállaljunk a magyar utánpótlás-nevelésben, mivel hisszük, hogy bármelyik tehetséges, elszánt és kitartó fiatalban ott lehet a nemzetközi sportkarrier vagy egy olimpiai aranyérem reménye. Ebben korábbi felkaroltjaink sikerei is megerősítenek minket: Varga Ádám többszörös világkupagyőztesként a tokiói olimpián kajak egyesben ezüstérmet nyert, Németh Nándor úszó Európa- és világbajnoki címei mellett a 2021-es olimpián gyorsúszásban a nyolcadik helyen végzett, miután országos csúccsal jutott a döntőbe, Pusztai Liza a magyar női kardcsapattal 2022-ben a szakág első női világbajnoki címét szerezte meg, amit egy évvel később társaival meg is védett, Kiss Péter Pál kajakos pedig a számos világversenyen elért első helyezést követően, a legutóbbi olimpián a sportág legfiatalabb magyar paralimpiai bajnoka lett” - tette hozzá Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.