Újabb nemzetközi elismerés a paloznaki hajótervező cégnek

A dél-kelet-európai dizájnverseny egyik első díját hozta el a Flaar Boats Kft. M37 Trentasette hajója.

Az Év Európai Yachtja díjra való jelölés után újabb nemzetközi elismeréssel erősítette brandjét a paloznaki hajótervező és -építő vállalkozás, a Flaar Boats Kft. Ezúttal a BIG SEE Product Design Award 2019 formatervezési díj kategóriagyőzelmét nyerték el a Flaar M37 karbon/epoxihab szendvics technológiájú vitorlásukkal Ljubljanában. „A dél-kelet-európai régió dizájnversenyében a mobilitás kategóriában szereztük meg a győzelmet” – mondta a hunsail.hu-nak Mezey Zoltán, a vállalkozás ügyvezetője.

A Magyar Formatervezési Díjra beadott pályázatukat értékelte és választotta ki a nemzetközi bíráló bizottság. Az M37 vitorlás hajót korábban, 2018-ban az Év Európai Yachtja díjra is jelölték, amihez hasonló sikert nemhogy magyar, de régiós hajótervező és -építő vállalkozás sem ért még el. Akkor a Trentasette nem nyert ugyan, de a Flaar szint(eke)t lépett és bekerült az európai hajótervező elitbe, a legnagyobb nevek közé.

A hajót a bíráló bizottság a leggyorsabb trapéz nélküli tőkeúlyos egytetstűnek tartja, ami alkalmas tókerülő versenyekre és match race versenyekre egyaránt. Kiemelik, hogy már 4-5 fős legénységgel is kitűnően vitorlázható, valamint a könnyű közúti szállíthatóságot és ezzel összefüggésben a hajó könny, 2300 kilogrammos súlyát is..

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek: