Újabb Európa Kupa győzelemmel ezüstérem az éves sorozatban!

Győzött az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén a svájci Luinóban, a Lago di Maggiorén. A háromnapos,  Coppa Lino Favini a European Sailing Series idei záró eseménye volt, amelyen 8 nemzet 25 csapata versenyzett. 

A balatonföldvári Spartacus VE vitorlázóiból álló, nemrég Balatonfüreden J24 Eb-t is nyerő FGF Sailing Team - Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence - a 2017-es Melges 24 European Sailing Series utolsó két versenyét megnyerve 2. helyen végzett az éves sorozatban a Geoff Carveth vezette brit Gill Racing Team mögött. Versenysorozat eseményein (Portoroz - Riva del Garda - Marstrand - Helsinki - Medemblik - Luino) össszesen 19 nemzet 90 csapata vett részt és 51 futamra került sor. 

Ötödik helyen végzett az európai sorozatban Csoltó Ákos csapata a Seven Five Nine. A D-One VSE csapatában változó felállásban Tomai Balázs, Weöres Botond, Pesti Gábor, Szigeti Maxim és Berecz Zsombor vitorláztak. 

A Coppa Lino Favini utolsó versenynapján vasárnap két gyengeszeles futammal fejeződött be a verseny. Az élen álló Fracassoli csapat a legénység egyik tagjának megbetegedése miatt nem állt rajthoz. Bakóczy Robiéknak így sem volt könnyű dolguk a gyenge szélben, mert a futamokon az olykor kiszámíthatatalanul viselkedő szélben az összetettben élen állók is el-eltévedtek. A szparis hajó is csak a 12. helyen futott be az első futamon, de aztán futamgyőzelemmel biztisították be az összetett első helyet.

Jól vitorláztak Csoltó Ákosék is. A verseny ötödik futamában 2. helyre hozták hajójukat, majd a záró futamon 9-ként futottak be és ezzel összetettben a 8. helyre jöttek fel az utolsó versenynapon.

A Melges European Sailing Series összevont eredménylistája a mellékletben.

Coppa Lino Favini részletes eredménylista a mellékletben. A verseny honlapja: http://www.avav.it/it/Melges-24-Luino-2017.html


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: