Tullni Hajókiállítás

Idén is kitesznek magukért a kiállításon résztvevő magyar hajóipari cégek.

Csütörtök óta tart és vasárnap estig lesz nyilva a hagyományos hajókiállítás a dunaparti Tullnban. A legtöbb vitorlás a 10-es csarnokban a Niederösterreichise Halléban látható, köztük magyar cégek legszebb darabjai. Kiállítanak itt nagy cégek forgalmazói is, így látni a 30 láb feletti túrahajó kategóriában Béneteau, Dufour, Hanse, Dehler, Salona, Sunbeam hajókat. A legnagyobb idén egy Hanse 50.5-ös. De akad néhány túrakatama-rán is, és számos szép sporthajó. 

A magyarokat a Daysailerből fejlesztett, a Budapest Boat Shown is kitüntetett Scholt 8.8 Weekender, a Flaar 18-as és a cég által gyártott új motoros a Bravo 6.0, a 25 éves Fly cég ebből az alkalomból 25 százalékos kedvezménnyel kínált Fly 25-öse, illetve a svájci forgalmazó standján kiállított CODE8-as mellett Picula gyönyörű 30-as Binnenkielere a Lady és egyPille képviseli. Persze a magyar termékek közé sorolandó még Hans Spitzauer Fertő tóra termett 26 lábas Jolléja a Lago 26-os, amely Tönkő Gábor műhelyében épül a hírek szerint egyre növekvő számban.

Én természetesen elfogult vagyok, de évek óta az a benyomásom a Tullni Hajókiállításon, hogy a magyar hajók a kategóriájukban simán verik a kiállított termékek javát. Minőségben és árban biztosan, de a nálunk gyártott jó hajók modernebbek is, mint, amit a sógorok kínálnak a vevőiknek. Ettől persze még nincsenek veszélyben, nem fogjuk őket kitúrni a piacaikról, de jó érzés a magyar hajókat látni Tullnban.

A 10-es mellett még több csarnokban zajlik a kiállítás. Azokban erősebb a zsibvásár jelleg, így annak is érdemes itt körülnézni, aki a hajók és felszerelések között járkálva vásárolna egy kis kötelet, felszerelést, műszert, ruházati cikket, vagy bármit. Láttam persze praktikus radiátortisztító kefét is, de hát mindenhol vannak kilengések...

A továbbiakban majd sorban bemutatjuk a magyar kiállítókat és termékekiket, de addig is íme néhány fotó a kiállításról kedvcsinálónak, hiszen még vasárnap látogatható a Boot Tulln.

Ruják István

Támogatóink: