Trofeo Princesa Sofia MAPFRE

Kevés magyar vett részt a Világkupa versenyen, ők is aránylag kevés sikerrel.

A Trofeo Princesa Sofia Mapfre Világ KUpa verseny vasárnap ért véget Palma de Mallorcán. Tíz olimpiai osztály hajói versenyeztek, beleértve a 2.4-es paralimpiai típust is. Ezek közül mindössze öt osztályban vettek részt magyar versenyzők.

A Laser Standard osztályban az első erősszeles napokon Berecz Zsombornak kezdetben nem ment jól a versenyzés, a negyedik futamon nem is tudott rajthoz állni. Aztán a harmadik napon a finoman szólva is trükkösebbé váló szélben (hatalmas szélfordulókról panaszkodtak a résztvevők) végre két nagyszerű futamot produkált. Aznapi 5. és 6. helyével szűken, de beverekedte magát az Arany Csoportba. A hátralévő négy futamon már nem tudott tovább javítani az eredményén és így a 41. lett a 127 hajót számláló mezőnyben. Világkupa futamon, ilyen erős és népes mezőny első haradában az Arany Csoportban végezni jó eredmény, azt jelzi, hogy lehet, lesz ez még jobb is. 
Szörföseink a középmezőnyben végeztek. Detre Dia 44 indulóból lett 24.  Gádorfalvi Áron 66 közül 31.
A Finnesek között Pál Gaszton az Ezüst Csoportban a 6. lett és ezzel a 48. helyen végzett a 83 hajót számláló mezőnyben.
470-esben a Szigethy Botond és Perjés Bálint 75. (84 induló), míg a Laser Radialban Hegedűs Fanni 68. (78 induló) lett.
A következő Világkupa verseny Hyeresben lesz.
Palma
Palma

Támogatóink: