TRAMONTANA-SENNEBOGEN KUPA 2024

Múlt hét szombaton gyönyörű napsütésben és gyenge szélben rajtolt a 2024 évi Tramontana-Sennebogen Kupa közel 120 hajós mezőnye.

A versenypálya a hagyományos Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred volt. Rajtot követően egyéni visszahívót tűzött az Igali Csilla vezette versenyrendezőség, az érintett versenyző vette a jelzést és javított. A kezdeti gyenge szél szinte teljesen elállt, de a siófoki bójánál álló motorosból már bíztató információk érkeztek és nem sokkal később a szél is megérkezett az északi part alá. Az alsóörsi bóját a katamaránok vették, de nem sokkal voltak lemaradva az első egytestű hajók sem. A bójánál, a Balaton két legöregebb hajója a Kishamis és a Tramontana küzdelmét láthattuk, melyből – itt még – az utóbbi jött ki jobban. Alsóörstől egy már szeles szakasz következett Siófokig, majd onnan vissza Füredre a befutóra.

Az abszolút első az RSM lett, akinek kevesebb mint 2 óra kellett a teljes táv megtételéhez, második a Ribstory, a harmadik Process Solutions. Az egytestűek közül a célvonalat a Nemere 2 lépte át Bakóczy Róberttel a kormánynál, második a Geronimo lett, akit a Fanatic követett.

Az Igali Csilla vezette versenyrendezőségnek jól jött a megélénkülő szél és szerencsére, nem kellett rövidíteni Siófokon. Délután 3-ra már mindenki befejezte a versenyt és még volt idő a meccset is megnézni azoknak, akik nem voltak érintettek az óvásban.

Este a díjkiosztót követően az egész nap készülő vacsorával és finom csopaki borokkal várták a versenyzőket, majd ezt követően zene és tánc volt késő éjszakáig. Jól vizsgázott a VIHAR rendszer összekötése az egyesületi számlázó és bankkártya elfogadó rendszerrel, melyet itt teszteltünk egyesületi szinten először együttműködve az MVSZ-el.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek idén is a gyönyörű Hajógyári Kikötő adott otthont. A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Borkúria, ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Végeredmény

Mag Andrea versenyről készült képei már elérhetőek.

Köszönjük Sennebogen Csoport, Hajógyári Kikötő, Szent Donát Borkúria, Ivanics Kft. és a NEA támogatását.

Támogatóink: