TRAMONTANA-SENNEBOGEN KUPA 2017 - beszámoló

Múlt pénteken nevezéssel kezdődött a 2017 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Folytatva a 3 éve elkezdett sorozatot, idén is zászlójelzések kerültek a versenypólók hátára. Idén a pályamódosítás (C) valamint annak kiegészítő jelzései kerültek fel. A nevezés mellé a megszokott módon hideg falatok és a csopaki Szent Donát Pince borai várták a résztvevőket.

Tekintettel a napok óta jelzett viharos időjárás előre-jelzésekre a vártnál kevesebb hajó rajtolt el szombaton 10 órakor erős, viharos szélben.

Igali Csilla folyamatosan egyeztetve a siófoki meteorológiai állomással a Siófok körül várható 70-90 km/h szél előrejelzés miatt a hajók és vitorlázók épségét szem előtt tartva a pályamódosítás mellett döntött, így Balatonfüred - Alsóörs - Öreg Tihany – Balatonfüred pályát vitorlázták a résztvevők. A verseny legizgalmasabb csatái ezen az utolsó Tihany-Füred szakaszon voltak.

Gratulálunk és köszönjük minden hajónak aki végig ment a versenyen és nem rettentette el meteorológiai előrejelzés!

A díjkiosztón az abszolút első három helyezett Musto ajándékcsomagot, az első helyezett RED katamarán egy VOLVO XC90-es autót kapott, igaz ez utóbbit „csak” egy hétvégére a versenyt támogató Ivanics Kft. jóvoltából.

Megbecsülve azokat, akik ebben a kemény időben végig mentek a versenyen és eljöttek a díjkiosztóra különdíjként szintén az Ivanics Kft. jóvoltából egy hétvégén keresztül használhatnak egy gyönyörű Volvót. Ezt a díjat az utolsó előttiként célba érő Bolygó nevű hajó nyerte. (A különdíj odaítélésének feltétele volt, hogy a díjazott jelen legyen a díjkiosztó ünnepségen.)

A verseny egyik újdonsága volt, hogy néhány hajóra a NauBit Kft és Antenna Hungária Zrt. közös fejlesztésű nyomkövető eszközei kerültek teszt jelleggel, hogy a Kékszalagon már élesben is működhessenek.

A versenyt követően a rendezők csülkös babbal és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának első futama is volt.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátó helye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Köszönjük továbbá a Nemzeti Együttműködési Alap és az Ivanics Kft. támogatását.

Akik az időjárásra való tekintettel kihagyták a múlt hétvégét lehetőségük van pótolni most szombaton egy könnyed verseny keretében, több napsütéssel, a megszokott jó hangulattal a Tramontana Egyesület és a NauBit Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő IT és Telekommunikációs Regattán, versenykiírás és információ a www.naubit.hu honlapon.

A végeredmény a mellékletből letölthető.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: