A szél máshogy akarta...

Elmaradtak a futamok a balatonföldvári Laser Radial  Ifjúsági Európa-bajnokság második napján. Ezért szerdán három futam megrendezését tervezik a rendezők. Beszámoló csodás képekkel.

Az időjárás kedden átírta az eredeti forgatókönyvet a balatonföldvári Spartacus-telepen, ahol most tartják a Laser Radial Ifjúsági Európa-bajnokságot 31 ország 207 sportolójának részvételével. Kedden reggel még volt remény: a meteorológiai előrejelzések a reggeli keleti szél után, 180 fokos szélfordulóval egy versenyzésre alkalmas délnyugati erősödést jeleztek. 

Hosszas parti halasztás után a szervezők kora délután háromkor vízre hívták a mezőnyt, kitűzték a pályát a menetrendszerint érkező délnyugati szélben és futamindítással is próbálkoztak, de sajnos sikertelenül. Az irányát és erejét is folyamatosan változtató szél nem stabilizálódott, már az elsőnek rajtoló nők indulása után kénytelenek voltak lefújni a futamot.

A Balaton fölé érkező felhők gyönyörű látványt ígértek, a versenyhez szükséges szelet megtekerték, forgolódó széllökésekké alakították. Majd jött a szélcsend. A versenyrendezők ezért törölték a keddre kiírt futamokat és szerdára halasztották a folytatást, amikor három futam megrendezését tervezik 11 órai kezdéssel.

Fotók: Cserta Gábor / Spartacus Sailing Club / Magyar Vitorlás Szövetség




Csatolt képek:

Támogatóink: