Szombaton rajtol a Félsziget-kerülő Széchenyi István emlékverseny DOQdrive Nagydíj

Most szombaton, szeptember 14-én várhatóan 10 órakor rajtol Balatonfüredről a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) által szervezett idei utolsó nagyhajós regatta, a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. A Félsziget-kerülőn szinte minden hajó indulhat, a többtestűek (elsősorban katamaránok) kivételével.

A Balatonfüredről rajtoló mezőnynek a tihanyi csövön kell áthaladnia majd az aszófői bójától vissza Füredre. A limitidő hat óra, tehát 16:00-ra teljesíteni kell a távot. Az eredményhirdetés tervezett időpontja 18:00. A verseny abszolút győztese kupát is kap, a vándordíjat és az emlékszalagot 2019. szeptember 21-én Balatonfüred várossal közösen rendezett ünnepség keretében adja át a Széchenyi István Társaság képviselője.

Nevezni az interneten a Vihar rendszeren keresztül és a helyszínen lehet. Utóbbira szeptember 13-án, pénteken 18 és 22 óra között a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén lévő Vitorlázeumban (8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.) lesz lehetőség. A nevezési díj a felnőtt versenyzőknek fejenként 7500 forint, az ifjúsági korosztályba tartozó hajósoknak 4000 forint, a serdülőkorban lévőknek nem kell fizetni.

Az idei regatta támogatója a DOQ drive, a Magyar Vitorlás Szövetség partnere. A vállalattal közösen fejleszti tovább a szövetség a jövő évben a VIHAR rendszert, ami hivatalos elektronikus aláírással papírmentes kényelmes nevezési lehetőséget biztosít majd minden versenyünkön.  

A tavalyi évben 226 csapat adta le a nevezését, ez rekordot jelentett a verseny történetében. Az egy évvel ezelőtt 8-30 km/h-s szélben lezajlott versenyt alig több mint 2 órás idővel a Király Zsolt kormányozta NO1 nevű - RC44-es típusú - hajó nyerte meg, a második helyen a Capella futott be Pomucz Tamás vezetésével, a harmadik pedig a Trentasette lett, Lacsny Gergely kormányzásával.

A versenykiírást itt, a versenyutasítást pedig itt lehet tanulmányozni.