Szeretne segíteni az optimistes Benyó Máténak? Szavazhat!

Újabb 1 millió forintot oszt ki a Szentkirályi Tehetségprogram keretében díjat elnyerő sportolók között a cég. Az optimistes Benyó Máté a közönségszavazatok arányában újabb támogatást kaphat.

Az ásványvizeiről ismert Szentkirályi tehetségprogramjának 2017-es pályázatán Benyó Máté, a Tihanyi Hajós Egylet optimistes versenyzője lett az egyik nyertes fiatal sportoló. Ennek eredményeként a versenyző 1 millió forintos támogatást kap a cégtől.

A tehetségprogram tavalyi nyertesei további támogatást kaphatnak, miután a Szentkirályi közönségszavazást írt ki: Január 8-tól lehet szavazni az érintett sportolókra, köztük Benyó Mátéra. A Szentkirályi pedig a közönségszavazatok arányában osztja el az újabb 1 millió forintos összeget. Szavazni itt lehet.

Mire készül Benyó Máté az idén?

Tihanyi Hajós Egyletben (THE) Optimisttel versenyző Benyó Máté 11 éves korában kezdett el vitorlázni, elsősorban azért választotta ezt a sportágat, mert az erőnlét és a stratégia mellett a taktikán is nagyon sok múlik. 

2018-as terveiről tavaly decemberben azt mondta, hogy a magyar bajnokságon az aranyérem, a hollandiai Európa-bajnokságon egy újabb jó szereplés, a világbajnokságon pedig a legjobb 30 a cél.  

Benyó Máté 2017-ben a 10. helyen végzett az optimistesek bulgáriai Európa-bajnokságán, ahol egy másik magyar versenyző, Jeney Máté szintén nagyon jól szerepelt, az összesítésben ugyanis a 8. helyen zárt. Az Optimist a legkisebb méretű versenyhajó hazánkban és ebben az osztályban a legnagyobb létszámú az utánpótlás. Ráadásul az elmúlt években közel duplájára nőtt a ranglistaversenyeken résztvevő OP-s versenyzők száma. A Magyar Vitorlás Szövetség az előbbiek miatt kiemelten kezeli a legfiatalabb versenyzők fejlődését és támogatását: a 2017-es költségvetéséből 8 millió forintos támogatást adott a hajóosztálynak.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: