Szavazzon az Év vitorlázójára!

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) idén is közönségszavazással választja meg az Év vitorlázóját. A tagszervezetek ajánlása alapján a férfiaknál az egyik jelölt Berecz Zsombor, aki az idén megnyerte finn dinghyben az aarhusi világbajnokságot, ezzel a magyar vitorlázás első világbajnoka lett aktív olimpiai osztályban. Egyúttal megszerezte az tokiói olimpiai indulás jogát.
A másik jelölt Rauschenberger Miklós, az idei Centomigliát időrekorddal megnyerő hajó kormányosa. Rauschenberger Miklós azonban a Garda-tavi tókerülő versenyen elért első hely mellett több kiemelkedő eredményt is elért 2018-ban:  a listán szerepel két magyar bajnoki cím (J24, NAU370), egy flottabajnokságon elért első hely. Továbbá a J24 osztályban minden versenyen győztes lett, a vébén pedig 90 hajóból 18-ik helyet ért el.

A két jelöltre 2018. november 25-ig lehet szavazni, ezen a linken.

A nőknél a tagszervezeti ajánlások szerint Érdi Mári az egyetlen jelölt, így ő lett idén az Év női vitorlázója.
Az Év vitorlázója szavazásról röviden: Az Év vitorlázója címre felterjeszthető a vitorlázás sportágban érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló, aki az alábbi kritériumok valamelyikének – 2018. évben - megfelel:
  • világbajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • Európa-bajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenyen az indulók létszámának első 50%-án belül ért el helyezést
  • országos bajnokságon 1-3 helyezést ért el.