Számos tagszervezet csatlakozott a Női vitorlázás hetéhez

Kezdetét vette a Női Vitorlázás Hete, ezzel együtt pedig a Steering the Course nevű kampány is, amihez Magyarország is csatlakozott. A mozgalom célja, hogy a vitorlássportban versenyszerűen és szabadidős jelleggel résztvevő és közreműködő nőket bemutassa, és megismertesse a világgal, mekkora élmény sikeres női sportolónak lenni.

A programsorozat a Föld északi féltekéjének minden államában egy időben, 2021. május 21-30. között kerül megrendezésre.

A programok megtalálhatóak az MVSZ facebook kampányeseményénél:

https://www.facebook.com/events/3996957440398007/?active_tab=discussion

Csatlakozó klubok, tagszervezetek:

Merkapt SE Fülöp Ildikó:

„A Merkapt SE új tagként 2020-ben csatlakozott a MVSZ-hez. Tagságunk egy része az elmúlt években a vitorlázás felé fordulva, szabad idejét továbbra is vízen tölti és célunk, hogy ezt többekkel megszerettessük. Az idei évben már saját hajónkkal, a kellemes időtöltés mellett nagyhajós versenyeken is szeretnénk részt venni. Személyes célom a Merkapt SE vitorlás szakosztályának építése és női vitorlázóként a kormány mögött is tapasztalatot szerezve helytállni.”

 KPMVSE, Dávid Juli:

„A KMVPSE örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez. Természetesen én, mint aktív vitorlás versenyrendező és versenyző is örömmel támogatom a kampányt.”

Penge VSE-4Ladies Cup, Sabján Annamária:

„Örömmel csatlakozunk a Steering The Course Nemzetközi Vitorláshéthez mind a 4Ladies CUP Hungary-vel, mind pedig a Penge Vitorlás Sportegyesülettel és számos aktivitást tervezünk.

https://www.facebook.com/pengevse

Women on Water:

A WoW is elsőként csatlakozott a kampányhoz, hiszen elkötelezettek minden olyan esemény szervezése és megvalósítása mellett, amely elősegíti a nők részvételét és növeli elismertségüket a vitorlássportban.

https://www.facebook.com/womenonwaterhungary

TVSK:

A Steering the Course kampány indulásának harmadik napján a rajtoló Helly Hansen Pünkösdi Regatta is csatlakozott a Női vitorlázás hetéhez, hiszen a verseny évek óta népszerű a vegyes csapatok és a női versenyzők körében.

Fertő Tavi Vitorlás Szövetség:

A kampányhoz kapcsolódó aktivitás keretében minden nap bemutatunk egy kiemelkedő női vitorlázót.

https://www.facebook.com/Fert%C5%91-Tavi-Vitorl%C3%A1s-Sz%C3%B6vets%C3%A9g-534420243265239

Gyerekreáció Egyesület, Kücsön Gyula:

„Kiemelt figyelmet szentelünk a hölgyeknek a vitorlás szezonnyitónkon.

Minden résztvevő hölgy apró ajándékot kap tőlünk.

A héten a hölgyek számára ingyen biztosítunk Kalózbérlési lehetőséget.”

BYC:

„Számunkra ez a mozgalom igazán fontos, kiemelten büszkék vagyunk női vitorlázóinkra, akik nemcsak imádnak vitorlázni, hanem hatalmas sikereket is érnek el. Célunk, hogy minél több nő megismerhesse ezt a gyönyörű és izgalmakkal teli sportágat.”

Kereked Vitorlás Klub:

A Kereked Vitorlás Klub egy kis videóval jelezte, hogy náluk is rendkívül aktív a klubélet, sok az ifjúsági sportoló és szerencsére egyre több a lány is. Az egyik csoport edzője, az athéni olimpián a magyar színeket a 470-es hajóosztályban képviselő Weöres Márti sokat tesz azért, hogy a lányok, hölgyek kipróbálják és megszeressék ezt a csodálatos sportágat.

https://www.youtube.com/watch?v=x6qS7Lwgmf0

Tihanyi Hajós Egylet, Rutai Andrea:

„Mi azzal fogunk csatlakozni, hogy megmutatjuk, hogy milyen sokan vannak és milyen lelkesen vitorláznak a lányok közül.”

Támogatóink: