Subaru-Egis Kupa - A tradíció kötelez!

Ismét remek versenyre készülhetnek a Subaru-Egis Kupa résztvevői

Ahogy a néhány napja befejeződött 49. Kékszalag, úgy a 2017. július 22-23-i Subaru-Egis Kupa is a tradicionális és nagyon népszerű versenyek közé tartozik. Európa leghosszabb tókerülő túraversenye és a csopaki Egis Kupa között az mindenképpen egy jelentős különbség, hogy utóbbi egy igazi, klasszikus pályaverseny. Talán éppen ezért kedvelik nagyon a vitorlázók.   

A szervezők idén is kitesznek majd magukért. Az előrejelzések alapján, kiváló szélviszonyokra lehet számítani, ami garantálja az izgalmas és magas színvonalú futamokat. És az is biztos, hogy a parton sem unatkoznak majd a résztvevők. A házigazdák már a nevezésnél megvendégelik a Subaru-Egis Kupára érkező vitorlázókat és arról is gondoskodnak, hogy a szombati futamok után se unatkozzanak a résztvevők. A teljesen felújított és igencsak impozáns kikötő mólóján koccintásra várják a versenyzőket, akik a jól megérdemelt vacsora elfogyasztása után egy „retro bulin” is részt vehetnek.

A Subaru-Egis Kupán ezúttal is mintegy harminc hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-120 hajó nevezésére lehet számítani. Idén is öt futam megrendezése a cél, így komoly izgalmakra lehet számítani. A szervezők ezúttal is tisztelegnek Lám Dezső emléke előtt, aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az EGIS SE Sportegyesületért. Idén a Nautic hajóosztály legeredményesebb egysége emelheti majd magasba a Lám Dezső kupát.

 „A verseny ismét hű lesz a tradíciókhoz, de a környezet jelentős változáson ment keresztül. Nagyon büszkék vagyunk a teljesen felújított kikötőre és bízunk abban, hogy minél többen megismerhetik a megújult Egis Sportegyesület csopaki „bázisát”. Számunkra mindig nagyon fontos volt, hogy a vízi rendezés tökéletes, a parti hangulat pedig magával ragadó legyen. Ezt ígérjük idén is, és biztosak vagyunk abban, hogy remekül érzik majd magukat a versenyünkre nevező vitorlázók. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a rengeteg segítséget. Nélkülük ugyanis nagyon nehéz dolgunk lett volna.” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.

A Subaru-Egis Kupa szervezői a média képviselőit is nagy szeretettel várják a futamokra és a fogadásra. A versenyre médiamotorost biztosítanak, így a televíziós stábok, újságírók és fotósok valóban testközelből élhetik át a vitorlásverseny történéseit.

 

További információ: ks@bazis1000.hu

Kurucz Sándor, Mobil: +36309697469

A Versenykiírás letölthető a mellékletből!


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: