Stratis Kereked Klasszikus Kupa július 30-31-én

A csopaki Kereked Vitorlásklub 2016-ben immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Klasszikus Kupa pályaversenyét a Klasszikus Flotta 10 hajóosztályának, köztük a történelmi hírességű, javarészt háború előtt épült Schärenkreuzerekkel (75-ös, 55-ös, 40-es, 30-as, 22-es), a korai olimpiákról ismert nemzetközi méter jachtosztály tagjaival (6mR és 8mR), a Balatoni cirkálókkal (70-es, 50-es, Európa 30-as), valamint Dragonokkal, Túrajollékkal és Folkboatokkal.  

A tavalyi versenyről készített légi video:

A magas színvonalú pályaversenyen túl a Kereked Klasszikus Kupa célja a történelmi hajók, valamint azok (helyesebben hölgyek) építetőinek, tervezőinek és kapcsolódó hagyományoknak a tiszteletben tartása, felelevenítése.

Ennek jegyében az idei szombat esti gálavacsorát megelőző pódiumbeszélgetésnek a témája a Kishamis és Tramontána mint a két legnagyobb történelmi múlttal rendelkező hajó lesznek.

A helyi vitorlás csopaki borászok borait felszolgáló szombat esti fehérterítős gálavacsora után pedig fellép a Pátkai Rozina Quintet zenekar.

Pátkai Rozina Quintet:

A versenyt július 19-én vasárnap a díjkiosztó zárjuk, a hagyományaiknak megfelelően egy 70 év feletti klasszikus vitorlázónk díjátadói felkérésével.

Az esemény megvalósítását idén a Stratis Vezetői és Informatikai Kft segíti támogatásával, akinek mottója: „stratis – go the extra mile”, ezen kívül segítségünkre lesznek a csopaki vitorlázó borászok (Jásdi, Petrányi, Homola pincészetek), és nem utolsó sorban a Magyar Televízió Skipper Magazin című műsorában is lehetőséget kapott a verseny a megjelenésre.

Kereked Klasszikus Kupa Kultúrprogramjai - 2016. július 29-31:

·  Pénteken, július 29-én este a nevezéssel párhuzamosan

    o    19:00-tól Kereked Mólószínpadán fellép P.O. Funk Unit veszprémi Jazz zenekar;

·  Szombaton, július 30-án délelőtt

    o  9:15-11:15 között: Versenynézés a Kisfaludy múzeumhajó fedélzetéről;

·  Szombaton, július 30- án este:

    o  18:00–tól Pódiumbeszélgetés a Kishamisról és a Tramontanáról (Sándor Ferenc - Jegenyével, Hrehuss Györggyel, moderátor: Borbély Ferenc);

    o  18:45-től – Tálalt gála vacsora helyi csopaki vitorlázó borok felszolgálása mellett;

    o  19:30-tól fellép Pátkai Rozina Quintet;

·  Vasárnap, július 31-én 15:00-kor  Díjkiosztó, díjakat átadja ifj. Scharbert Gyula


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: