Springer vezet, Csóka lőtávon belül!

Két nap és négy futam után az egyméteres hajók versenyében a lengyel Jan Springer vezet a cseh Pavel Novotny és a német Amenda Jens előtt.

Csóka László jelenleg az ötödik, de a helyzet sokat változhat a következő futam után, mivel Csókának magas pontszámú kiejtő-futama van az előtte állókhoz képest. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Csóka versenyben van a dobogóért, de akár a VB címért is. A kiejtő-futam több magyar versenyzőnek előrelépést hozhat és így kedvezően átrendezheti az eredménytáblát.

Az első tíz között három hazai versenyzőt találunk, Csóka után a 7. helyen Kiss Miklós, a 9. helyen Garay György áll. Mindhárman a déli szomszédunknál gyártott Kantun S típusú hajóval versenyeznek. Székely Antal (16) és Illés Zoltán (32) teljesítménye is említést érdemel, mivel az ő hajóik sebessége elmarad a gyári top hajókétól, ennek ellenére stabil teljesítményt nyújtanak.

A mai napon (hétfő) egyenletes, élénk északi szélben, „B” vitorlával ment a versenyzők többsége. Óriási csatákat láthattunk minden csoportban. Négy futam után is jól látszik, hogy „nincs ingyen ebéd” bármelyik futamban küzdeni kell a jó helyezésekért.

A kínai csapatot ma többször figyelmeztetni kellett, hogy nem lehet a versenyzőnek futam közben edzői utasításokat adni és ennek következményeként végre kikerült a kínai versenyzők füléből a fülhallgató. Volt néhány hosszadalmas óvás is, ahol a videó bíró segítségét kellett kérni a döntéshez.

Van még két nap az egyméteres hajók versenyéből, bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is!

Eredmények: http://www.compassmagazin.hu/file/Modellez%C5%91%20ki%C3%ADr%C3%A1sok/2017/F5VB/Results/XIX.%20NAVIGA%20WORLD%20CHAMPIONSHIP.htm

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/


Csatolt képek:

Támogatóink: