Ma sportorvosi vizsgálati lehetőség Balatonfüreden!

A mai napon az Évadnyitó előtti pénteken Balatonfüreden dr. Páll Zoltán sportorvos  15 - 19 óra között rendel és várja a versenyzőket sportorvosi vizsgálatra. Bejelentkezés nem szükséges.

FONTOS TÁJÉKOZTATÓ a sportorvosi vizsgálatokkal kapcsolatban

Nagyon sokan járnak sportorvosi engedélyért Balatonfüredre és Veszprémbe dr. Páll Zoltánhoz, aki mindig készségesen végzi a vizsgálatokat, ráadásul nagyon kézenfekvő választás hozzá fordulni. Különösen nagy versenyek, és főleg a Kékszalag előtt ugrik meg nála és kollégáinál a forgalom.

Ám az érvényes előírások, a 2126-ban életbe lépett  Sportorvosi Irányelvek megnehezítik, bonyolultabbá teszik a sportorvosok és ezáltal a versenyzők életét is, mivel a sportorvosi engedély kiadásához számos áthághatatlan előírás társul.

35 éves kor felett labor vizsgálat, 65 éves kor felett pedig kardiológiai vizsgálat szükséges - vagyis a sportorvoshoz ilyen érvényes leletekkel már érkezni -, illetve 65 év felett a sportorvosi engedélyt csak fél évre lehet megadni!

Ez minden sportágra vonatkozik, nem csak a vitorlás sportra. Nem azért mert Páll Zoltán, vagy a Sportkórház követeli, hanem azért mert a legújabb Sportorvosi Irányelvek, melyeket a Sportorvosi Szakmai Kollégium alkotott meg, ezt előírja.

Tehát az ország minden sportorvosi rendelőjében meg kell követelni.

Dr Páll Zoltán Veszprém-megyei vezető sportfőorvos tavaly már külön kéréssel fordult az MVSz-hez, hogy erről tájékoztatást adjunk, mert ő és kollégái már számos nehézséggel szembesültek a sportorvosi rendeléseken.

Tehát aki elmúlt 35 vagy 65 éves, és sportorvosi engedélyének megújítására, sportorvosi vizsgálatra készül - bárol teszi is azt - gondoskodjon időben labor-, illetve kardiológiai vizsgálati eredményekről, mert ezeket ott a sportorvosi vizsgálat helyszínén nem tudják elvégezni. Márpedig senki sem kívánja átélni azt a bosszúságot, amit a remélt, könnyen megszerezhető sportorvosi engedély hiánya okozhat.

Támogatóink: